Gratulerer til Team3ski som vinnere av BirkenUng-stipend 2018!

Postet av Ottestad IL - Ski den 22. Des 2018

Noen av utøverne som utgjør Team3Ski. Foto: Jan Ulrik Baksjøberget 

Stipendet skal brukes på en miljøskapende samling for utøverne våre. Hvor og når dette blir er ikke avklart enda. Det som er sikkert er at utøverne våre skal stå i fokus! 

Team3Ski er et samarbeid som startet mellom Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski, med intensjon om å skape god lagfølelse gjennom fellesskap og allsidighet på tvers av klubber for utøvere i aldersgruppa 15-16 år. Nå har i tillegg Nordbygda/Løten, Furnes, Nybygda, Vallset og Mjøsski tilbud om å være med på treninger. Utvidelsen er til stor glede for både utøvere og trenere, og viser at fellesskap og gode treningsmiljøer er sentralt for å nå et individuelt mål og for å bidra til at utøvere får langt og godt liv med idretten. 


Tildelingen av stipendet viser hvor viktig samhold og miljøskapende arbeid er, og spesielt når det er rettet mot utøvere i en alder hvor frafallet fra idretten er stor. All ære til trenere og initiativtakere fra Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski som startet dette prosjektet! 


BirkenUng stipendet er et samarbeid mellom Birken og Dagens Næringsliv. Stipendet er på 50.000 NOK og deles ut til enkeltindivider og lag som har fokus på å skape gode og aktive treningsmiljøer innenfor ski, sykkel og/eller langrenn for utøvere i aldersgruppa 12-16 år. Å kunne få være en del av et trygt og godt treningsmiljø er avgjørende for hvordan man tar med seg de gode og sunne vanene videre i livet. Frafall fra idrett er et problem når utøverne kommer opp i 12-16 års alderen. Det er nok flere årsakssammenhenger til frafallet, men rangerte resultatlister og økt press har nok noe å si. Samtidig kan antallet deltakere i alderstrinnet være lavt hos enkelte klubber, noe som gjør at veien til å slutte blir kortere. 

Juryen for årets tildeling bestod av: Juryleder: Åge Skinstad Jurymedlemmer: Edvald Boasson Hagen, Maiken Caspersen Falla, Mårten Soleng Skinstad og Olaf Johan Thomasgaard. Offisiell tildeling av stipendet vil skje under et mini-BirkenUng seminar på Gåsbu i januar, arrangert av Dagens Næringsliv og Birken. 



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.