Ottestadrennet er avlyst

Postet av Ottestad IL - Ski den 15. Des 2020

Ottestadrennet 2020 er dessverre avlyst på grunn av skjerpede smittevernregler fra kommunelegene på Hedmarken fra 14.-23.desember. Det er innført rødt smittevernnivå med anbefalt å stopp av alle fritidsaktiviteter for barn og voksne frem til jul, og etter dialog med skikretsen avlyses rennet.

Vi ønsker alle deltakere, ledsagere og funksjonærer en riktig god jul!
Ottestadrennet 20.desember

Postet av Ottestad IL - Ski den 7. Des 2020

                                 

Det nærmer seg årets utgave av Ottestadrennet. Rennet blir arrangert på Gåsbu skistadion søndag 20.desember og er et viktig arrangement for skigruppa der vi trenger mange på dugnad. 

Ottestadrennet er andre renn i årets Tour de Hedmarken med fellesstart fristil for klassene 13 år og eldre og parstart for klasser til og med 12 år. Rennet vil bli gjennomført i tråd med råd og anbefalinger til smittevern fra Helsedirektoratet og Norges skiforbunds koronaveileder.  Det er kun utøvere fra Innlandet fylke (Hedmark og Oppland skikrets) som kan delta i rennet, men utøvere fra andre fylker kan delta dersom de har sitt daglige tilholdssted i Innlandet. 

Mer info om Ottestadrennet finnes her: 

http://www.tourdehedmarken.no/index.php/renn-liste/18-12-ottestadrennet-tdh-2-renninfo/

Mer info om Tour de Hedmarken finnes her: http://www.tourdehedmarken.no/

Takk til Mjøsbetong som er sponsor for årets Ottestadrennet!
Nettbutikken for skiklær er åpen!

Postet av Ottestad IL - Ski den 15. Okt 2020

Ottestad IL har tegnet ny avtale om skiklær fra Bjørn Dæhlie, og nå er nettbutikken åpen frem til 28. oktober. Leveres senest 10. desember. Nytt i årets kolleksjon er løpetøy og fritidsgenser.

Prøvekolleksjon er tilgjengelig på Sport1 Superstore Hamar på Olrud.

Alle medlemmer i Ottestad IL kan handle klubbtøy gjennom denne avtalen.

Gå til nettbutikken: https://www.dahlie.com/ Logg inn med TEAMKODE 1109 under "Jeg er team- eller partnerkunde". Ved innlogging kommer du direkte til vår Teamshop og kan handle fra klubbkolleksjonen.

Boblejakka ligger ikke i nettbutikken, men må bestilles direkte i butikken på Olrud. Med klubbrabatten koster den 1679,- i dame/herre og 1119,- i juniorstørrelser. I tillegg kommer trykk av logo på bryst og OTTESTAD på rygg, ca. 150 kr. Se bilde av boblejakka her

Tusen takk til våre sponsorer som støtter skigruppa gjennom logoprofilering på skidressene!

Stange Energi, Sparebank1 Østlandet, Spar Ottestad, Mjøsbetong, RagnSells, Sport1 og OBOS Block Watne.

Oppstart skitrening etter høstferien

Postet av Ottestad IL - Ski den 30. Sep 2020

Fra mandag 12.oktober starter skigruppas treninger i idrettsparken. På disse treningene er det fokus på basistrening som spenst, koordinasjon, utholdenhet og styrke. For de yngste gruppene er dette lekbasert og vi legger stor vekt på at det skal være gøy å være med på treningene! Vi kan tilby variert og spennende trening sammen med jevnaldrende jenter og gutter.

 

Har du lyst til å være med? 

Du er hjertelig velkommen til å delta på våre mandagstreninger på Ottestadbana. Vi har også plass til nye barn i alle grupper.


Treningstidene for gruppene på mandager er som følger:

 

2007-2008-2009:     Mandag 18.30 – 19.45 fra 12.oktober
Trenere: Nils Fredrik Stenseth, Helge Hatlemark og Trygve Bjerke

2010-2011-2012:     Mandag 17.30 - 18.30 fra 12.oktober
Trenere: Øyvind Løbak Fladsrud, Henning Jordheim, Vegard Hamre Sveen

2013:     Mandag 17.30 – 18.30 Oppstart 2.november
Trenere: Bjørnar Mickelson, Elin Korstad Larshaugen, Eivind Molstad, Kenneth Skjønhaug

2014: Følger årshjulet i OIL intro og har skitrening etter nyttår. Kontaktperson Øyvind Løbak Fladsrud


Utstyr
Alt som trengs i starten er joggesko og klær som tåler vær! Det er supert om barna har på seg refleksvest med fornavn på. Når snøen kommer fortsetter selvsagt treningene, men da med ski på beina. 


I år er det nye snøproduksjonsanlegget klart når vi får kaldt vær, og vi håper på en god skisesong i idrettsparken.


Hvis du har spørsmål, ta kontakt med Øyvind Løbak Fladsrud på telefon 91519866 eller e-post oyvind.fladsrud@yahoo.com. Kontaktinfo til de enkelte trenerne finnes under fanen treningsgrupper.

Hovedlandsrennet - sesongens høydepunkt for 15-og 16-åringene

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Feb 2020


I helga ble Hovedlandsrennet i nordiske grener for 15-/16-åringer arrangert i Nybygda. Vi var nærmest på hjemmebane og nøt godt av å være lommekjent i de harde løypene arrangørene bød på. Mang en treningsøkt er blitt kjørt her i løpet av vinteren så terrenget var kjent. OIL stilte med fire løpere i 16-årsklassen; Live, Ida, Herman og Vegard. Fredag var det 5 km klassisk for jentene og 7,5 km klassisk for gutta. Føret var skarpt og konkurransen hard. Noen uhell skjedde underveis men stort sett var alle fornøyde med dagen. Ida stod for vårt beste resultat med en sterk 49.plass etter å ha fullført siste del på brukket ski etter et fall.

Lørdag stod sprint og langrennscross på programmet i fristil. Været var ustabilt denne dagen og mange av gutta i G15 fikk dårligere forhold pga regn og snø. I G16 slo Vegard til med årsbeste i prologen og var med minste mulig margin rett utenfor topp 30 (knallbra!) og kom akkurat ikke med i finaleheatene som ble kjørt senere. Live og Ida gikk også sterkt, og var kun 2,2 og 2,8 sekunder fra finaleplass som nr 40. og 45. Langrennscross-konkurransen ble kjørt etter sprint-prologen og var en artig og krevende øvelse med mange utfordringer både oppover og nedover. Langrennscross har vært kjørt noen år i HL-sammenheng og er for alle som vil prøve seg på en litt annerledes konkurranse. 

Søndag stod stafetten for tur. Hedmark skikrets stilte med 5 jentelag og 7 guttelag. Totalt stilte 130 guttelag og 80 jentelag til start. Været var strålende også denne dagen og føret skarpt. Løypa felte mange i en utfordrende nedoverbakke, spesielt for jentene, men de fleste kom i mål uten større skader.  

Totalt stilte ca 1000 skiløpere til start i årets HL. Dette er årets høydepunkt for aldersklassen 15/16 år og Nordbygda innfridde med sitt supre arrangement! Løperne i kretsen samlet seg ved bua til Hedmark skikrets alle dagene og følte samhørighet gjennom hele helga som ble toppet med pizza på Peppes i Brumunddal etter premieseremoni lørdag kveld og stafetten på søndag der alle gjorde sitt beste for laget og kretsen. 


Resultater: https://www.skiforbundet.no/hl2020/start--og-resultatlister/ 


                  Live med stafettvenner


Ida gikk på Hedmarks førstelag i stafetten

Glade Ottestadløpere med heiagjeng
Mens vi venter på snø i idrettsparken

Postet av Ottestad IL - Ski den 19. Jan 2020

Løypekjøring på jordene januar 2019

Vi har ventet på kuldegrader i hele januar for å kjøre i gang med snøproduksjon i idrettsparken. Manglende kuldegrader og heller ikke natursnø som vi var velsignet med i fjor, påvirker våre aktiviteter.

Mandagstreninger: Vi samarbeider med våre naboklubber slik at vi kan tilby skitrening på Gåsbu eller Budor inntil det er forhold i idrettsparken.

Telenorkarusell: Det er planlagt telenorkarusell i idrettsparken mandag 10.februar og mandag 9.mars.

Skilek: Info kommer. Kontaktpersoner er Siw Anne Moland og Øyvind Fladsrud mobil 91519866.

Klubbmesterskap: Innlagt i klubbrenn på Gåsbu 4.mars. I år er det klassisk stil. 

Even med sterk 6.plass i NM junior sprint

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Jan 2020

Even imponerte på NM sprinten

Denne helga har juniorenes tre første norgescuprenn blitt arrangert på Lygna, og det har vært med 4 juniorer fra OIL. NM sprint klassisk var innlagt i lørdagens renn og her tok Even en knallsterk 6.plass i yngste juniorklasse. Gratulerer! 

Even har imponert med gode løp hele helgen, og det ble i tillegg 25.plass på 10 km klassisk og 19.plass på 10 km skøyting. På sprinten lørdag vant han prologen og tok seg lett videre fra kvartfinale og semifinale. I finalen tok han teten tidlig og han så ut til å ha full kontroll. Men plutselig løsnet bindingen, han kom ut av balanse og knakk staven. Han hadde ingen mulighet til å være med inn etter denne hendelsen. Veldig kjedelig at dette hendte, men vi er sikre på at Even slår tilbake senere og 6.plass er uansett imponerende i et felt på 160 løpere. 

Det går fort unna når Even får på seg startnummer


Andreårsjunior Simen gikk to veldig gode klassiskrenn. 32.plassen fredag på 10 km klassisk var ny pers i NC-sammenheng. 54.plass på sprint og 45.plass på 10 km skøyting på en litt tyngre dag viser at han har tatt et stort steg denne sesongen.

Simen sekunderes av Bjørn ved passering


Ada kom sterkt tilbake etter en sykdomsperiode og gikk to veldig gode klassiskrenn med 68.plass på 5 km og 62,plass i sprinten. Ada og Emma går nå i eldste juniorklasse med to årskull og da blir det vanskeligere å få norgescuppoeng enn i fjor.

Ada i fint driv i en av løypas bratte motbakker


Emma viste stabilt god form hele helga og fikk plasseringer like bak Ada på klassisk; 73.plass på 5 km og 71.plass på sprinten. På søndagens 7,5 km skøyting gikk hun kanskje sitt beste norgescuprenn noensinne og det holdt til 58.plass, ikke langt unna norgescuppoeng.

Emma fornøyd med første norgescuphelg


Gratulerer alle med en flott start på norgescupen. Vi gleder oss til å følge dere alle videre i sesongen. Neste norgescup går i Holmenkollen om 5 uker.