Tour de Hedmarken

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Des 2019

Flotte forhold på Ottestadrennet 22.12.19

Årets Tour de Hedmarken er nå gjennomført med 4 flotte renn i løpet av 8 dager. Ottestadrennet var som vanlig 2.rennet med fellesstart/parstart i fristil. Tusen takk til rennleder Erik Longva som ledet arrangementet på en strålende måte, og til våre naboklubber for nok et godt tour-samarbeid.  En stor takk også til alle som stilte opp på dugnad to dager før jul - vi hadde ikke klart dette uten alles bidrag!

Skigruppas deltakere i TdH har vist imponerende innsats og mye idrettsglede, og det har blitt mange gode resultater. 

Sammenlagt kom to av våre på pallen i år. Even i yngste juniorklasse M17 vant suverent sammenlagt og tok to seire i enkeltrenn. Martine i J14 tok en imponerende etappeseier i siste renn og ble nr 3 sammenlagt. Gratulerer alle sammen! 

Alle resultater enkeltrenn og sammenlagt finnes på denne siden: http://www.tourdehedmarken.no/.

Even på toppen av pallen 

Fornøyd seiersjente

Glade skivenninner i TdH
Sesongens klubbrenn på Gåsbu

Postet av Ottestad IL - Ski den 8. Des 2019

Klubbrenn for sesongen 2019-2020:

Alle klubbrenn går på Gåsbu langrennsenter.

  • Onsdag 8. januar                                           Klassisk
  • Onsdag 15. januar                                          Fristil
  • Onsdag 29. januar                                         Klassisk
  • Onsdag 5. februar                                          Langrennscross
  • Onsdag 26. februar                                        Fristil
  • Onsdag 4. mars                                             Klassisk
  • Onsdag 1. april (Fri distanse)                         Fristil


Påmeldingslenke legges ut noen dager i forkant av hvert renn. Klubben dekker startkontingent for våre aktive medlemmer. Alle våre utøvere som deltar på minst 4 av 7 klubbrenn får en ekstra premie på skiavslutningen.
Skirenn

Postet av Ottestad IL - Ski den 8. Des 2019

Til helga starter rennsesongen i Hedmark. Info om alle langrenn i Hedmark ligger her:

https://www.skiforbundet.no/hedmark/terminliste-hedmark/?act=Langrenn&sdist=&from=08.12.2019&to=&q=

Påmelding til skirenn skjer via min idrett. Fristen er vanligvis noen dager før. Husk også å melde deg av igjen om du blir syk før fristen går ut. 

Klubben dekker startkontingent i alle langrenn for våre aktive utøvere, unntatt Ungdomsbirken og turrenn. På Ungdommens holmenkollrenn, Hovedlandsrennet og Norgescup/NM jr/sr må den enkelte betale ved påmelding, og kreve dette tilbake fra klubben i etterkant. 

På renndagen møtes vi ved OIL-flagget – her er det også gode smøretips å fra rutinerte OILere. På vår facebookgruppe vil vi legge ut smøretips i forkant av Tour de Hedmarken, Sjusjøcup og KM.
Program Venabu

Postet av Ottestad IL - Ski den 24. Nov 2019

Velkommen til årets miljøsamling på Venabu!

Her er programmet: 

Venabu 2019 program.docx

Ta kontakt med trener i din gruppe om du lurer på noe, eller med sportslig leder Stine mobil 41312171.
Takk til Kaaterud Gård for gravejobb!

Postet av Ottestad IL - Ski den 31. Okt 2019

Ved inngangen til skiløypene mellom Ottar Landfaldsvei og jordet på Øvre Kåterud har det ligget en steinhaug som har plaget løypekjørerne, den var vond å få kjørt over og kunne lett gi skade på løypeutstyret. Den er nå fjernet takket være Per-Otto og Niels Henrik Landfald, tusen takk for hjelpen!

Harald Nordbye skriver: "Som det ble konkludert med i forrige uke, skulle je ta kontakt med Landfaldkara om de hadde noe i mot at denne ble fjernet. En E-post ble sendt med spørsmål om det. Mandag ringte Per Otto meg og sa at det var greit. Men han stilte spørsmål om Skigruppa hadde maskiner til å ta den jobben, - hvilket je kunne fortelle at det har vi itte og at det i tilfelle må leies. «Je skal ta en prat med Nils Henrik så prates vi om et par dager», var konklusjonen i den telefonsamtalen. 

I går stakk jeg oppom, og da fortalte Nils Henrik at de i øyeblikket gravmaskin på garden og at han kunne ta denne jobben. Og nå er stenhaugen i ferd med å forsvinne. Betaling? Nei, det var itte noe å prate om.  I mitt arbeid med O-stien har det alltid vært velvilje fra Øvre Kaaterud. Bl.a. fikk vi bruke traktor/henger for å kjøre ved hematt da Edvin og jeg dugnad i  Kåterudhagan for å øke profilen i stien.  Og det som skjer nå, er i samme ånd." 

Vi er heldige som har så mange engasjerte personer rundt turstier og løypenettet i Ottestad. Grunneiere, Ottestadstiens venner, sponsorer og frivillige som bidrar med mange timer og mye velvilje for at vi skal få fine turopplevelser hele året.


 
Venabu 2019 - meld dere på

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Okt 2019
Nå skal vi snart på tur igjen. Den årlige miljøsamling på Venabu fjellhotell nærmer seg med stormskritt. Vi reiser som vanlig første helgen i desember, i år er datoen 29.11-1.12. Vi håper på snø, gode ski og akeforhold, men blir det ikke det så blir det uansett en god samling. Se video fra tidligere samlinger. 

 

Påmeldingen er åpen fra i dag og fristen er fredag 15. november. Meld dere gjerne på med en gang, det letter jobben med å fordele rom før avreise. 

 

På miljøsamlingen er det sosiale det aller viktigste. Vi håper vi ser mange nye ansikter blant alle gamle traverne i år. Selvfølgelig er det også noen gode treningsøkter for de aktive utøverne, men 10-kampen lørdag kveld en nok høydepunktet for mange. Dra gjerne hele familien. I år, som i fjor, er det ektefellerabatt.  Ottestad har «hele» hotellet, noe som gir en unik sosial ramme for store og små. Det er selvsagt også lov å sende utøveren med andre som skal oppover om du selv er forhindret. Alle er velkomne! 

 

Vi oppfordrer alle som har vært med før til å invitere med seg nye medlemmer. 

 

Ankomst Venabu er fredag ettermiddag/kveld. Felles middag ca. kl. 20. Samlingen avsluttes med lunsj søndag. Programmet for samlingen kommer senere, men det blir trening, gode måltider og sosial moro. 

 

Pris

Ottestad IL Ski sponser en del av kostandene, det er allerede trukket fra. 

 

Prisene er per person i 2 døgn med fullpensjon:

 

  • Middag fredag og lørdag, frokostbuffet og lunsj lørdag og søndag. 
  • Middag lørdag er buffet og litt julemat. 
  • Te/kaffe, melk og juice er inkludert i alle måltider.  

 

Voksen: kr 1 600/ektefelle kr 1000
10-18 år: kr 1 100
6-9 år: kr 600
Under 6 år: kr 350
 Trenere/styremedlemmer betaler kr 800.

Tillegg for evt. enkeltrom for personer over 15 år er kr 380. 

 

Info om Venabu fjellhotell:

Alle rom har bad/dusj på rommet. Det er dobbeltrom, noen 3-sengsrom, noen fire-sengsrom og 3 familierom med sengeplass for 4-6 personer. Undertegnede vil foreta romfordeling i samråd med hotellet. Par og familier som ønsker å bo sammen får selvfølgelig det. Barna/ungdommen bor gjerne på rom sammen. Skriv ønsker i mailen når dere melder dere på. 

Les mer om hotellet på www.venabu.no.

Påmelding sendes på e-post til ski@ottestadil.no Påmeldingen må inneholde navn, alder, evt. allergier og romønsker.

 

Har du spørsmål kan du ringe eller sende mail til skigruppas leder Karianne Eide Longva.

Tlf: 97162042

Mail: kelongva@hotmail.com


Venabu Fjellhotell | Venabygd Fjellhotell | Fjellhotell Oppland


Flott løpsfestival i strålende vær

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Okt 2019


Litt over 300 deltagere stilte til start på årets løpsfestival. Solen skinte selvsagt i år også, og det skapte en fantastisk ramme rundt løpet.

 

Det er stort spenn i ambisjonene blant løperne. Noen løper for å vinne løpet, noen for å vinne over seg selv og andre for å ha en sosial og fin tur med venner. Det er det som gjør det morsomt å arrangere, her er alle hjertelig velkomne.


 

Ottestadstien rundt på 16 km hadde i år overlegne totalvinnere i både dame og herreklassen. Kvinneklassen ble vunnet av vår egen Mille Eide Nyhus på tiden 1.12.06 og herreklassen ble vunnet av Vegard Ølstad Dalberg fra Ren-Eng på tiden 55.38.6. Gratulerer så mye til begge!


I Espernjoggen på 5 km var Jørgen Kvarstad G15 og Malin Hoelsveen J14 raskeste herre og dame etter sterke løp.

 

Andre resultater finner dere her: https://live.eqtiming.com/50044#result:187363-615302-0-1-1-


Vi ønsker alle velkommen tilbake siste søndag i oktober 2020!
Nå kan du bestille OIL-skiklær (stenger 20.10.)

Postet av Ottestad IL - Ski den 1. Okt 2019

Klubbtøy til OIL ski bestilles på nettsidene til Swix/original og hentes på Sport1 Hamar superstore på Olrud.

Nettbutikken er åpen fra 1. oktober til 13. oktober. Alle bestillinger som legges inn i denne perioden, garanteres levering før jul.

NB. Sport1 Olrud har bestilt prøvekolleksjon, den er snart på plass i butikken, vi legger ut info når dette er klart. Hvis du ikke er sikker på hvilken størrelse du trenger, anbefaler vi en tur til Sport1 for å prøve før du bestiller. (Swix dunjakkene ventes inn i butikk rundt den 17., ring gjerne butikken på forhånd hvis du skal prøve dunjakke for å høre om de har kommet)

Alle medlemmer i Ottestad IL er velkommen til å bestille skiklær fra klubbens kolleksjon!
Sirkeltrening med skigruppa

Postet av Ottestad IL - Ski den 31. Aug 2019

Skigruppas sirkeltrening i gymsalen på Arstad starter opp igjen onsdag 18.september kl 17.30-19. Tilbudet fortsetter helt frem til påske med unntak av skoleferier og når gymsal er opptatt i desember. Etter oppvarming, kjøres tradisjonell sirkeltrening med styrkeøvelser for hele kroppen. 

Tilbudet er åpent for medlemmer i skigruppa. Barn fra ca 11-12 år kan delta sammen med voksen. Ungdom kan delta på treninga alene, men bør ha veiledning av voksen første trening (foreldrenes ansvar). 

Er du ikke medlem i skigruppa, men har lyst til å bli med på treninga? Kom og prøv en gang. Vil du være med, betaler du treningsavgift til skigruppa på kr 500,- og får i tillegg til treninga tilgang til våre medlemsrabatter.

Kontaktperson Elisabeth Lunde Engen, mobil 991 68026.
Klubbkveld hos Sport1 7. mai

Postet av Ottestad IL - Ski den 29. Apr 2019

25 % rabatt på hele butikken for medlemmer av Ottestad IL. 

NB. Husk å registrere deg som kunde på denne nettsiden, så trenger du bare å oppgi mobilnummer for å få klubbrabattene.

Sesongavslutning på Natrudstilen

Postet av Ottestad IL - Ski den 7. Apr 2019

     Martine, Ida og Live avsluttet sesongen med sølv i KM stafett J13-16år.


Sesongen ble avsluttet med SC-finale i fellesstart fristil og KM stafett på Natrudstilen 6.-7.april. I lørdagens fellesstart var det raskt føre og litt korte distanser. Emma vant K18, noe som ble vår eneste pallplassering denne dagen. Fellesstarten var siste renn i årets Sjusjøcup og her ble det en imponerende totalseier til Even i G16 for tredje år på rad. Ida gikk seg inn til en flott 3.plass sammenlagt. I juniorklassen der Sjusjøcupen har litt dårligere deltagelse enn i ungdomsklassene, ble det 1.plass til Emma og 3.plass til Ada sammenlagt i K18. 

I søndagens KM stafett ble vi rammet av flere sykdomsforfall, og stilte til slutt med 3 lag til start. 07-jentene Kaja, Signe og Charlotte gikk godt på ski og gikk inn til 7.plass i klasse J/G11-12-år. I G13-16 stilte Vegard, Edvard og superreserve Mille, og etter flott innsats ble det en 10.plass. Live, Martine og Ida imponerte stort denne siste renndagen for sesongen. Etter tre sterke etapper, kunne de juble for KM-sølv i J13-16år.  

Gratulerer med flott innsats og gode resultater alle sammen!

    Martine var offensiv og tok teten tidlig, men måtte slippe tre løpere forbi mot slutten.

   Emma i fint driv opp langbakken mot seier i SC-finalen.


                        Even imponerte og vant årets Sjusjøcup sammenlagt


  Ida tok en sterk 3.plass sammenlagt i Sjusjøcupen

Mille, Vegard og Edvard klare for stafett

Blide stafettjenter fra OIL ski


Resultater lørdag: https://www.langrenn.com/resultater-sjusjoecup-finale-2019.6210940-114053.html

SC sammenlagt: https://www.skiforbundet.no/globalassets/06-krets---medier/hedmark/langrenn/2018-2019/sc/sjusjocup-sammenlagt-18-19-endelig.pdf

Resultater søndag: https://www.langrenn.com/resultater-km-hedmark-stafett-2019.6210941-397220.html


Klubbmesterskap onsdag 27.mars

Postet av Ottestad IL - Ski den 23. Mar 2019

Årets klubbmesterskap gjennomføres i fristil og er lagt inn i klubbrennet på Gåsbu onsdag 27/3. Det er klasser for skiløpere i alle aldre i klubbrennet. Klubbmesterskap fra 11 år og eldre. 

Påmelding her innen mandag kveld: https://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=48037&addfuture=30&focusuid=47584

Det er også mulig å melde seg på frem til kl 18.00 på Gåsbu. 

Første start er kl 18.30. 

Premieutdeling for klubbmesterskapet er på skiavslutningen mandag 8.april. Alle deltagere i klubbmesterskapet premieres. I tillegg vil alle som har deltatt i 4 eller flere klubbrenn premieres på skiavslutningen. 

Vi håper å se deg på start! 
Stillinger ledig i skigruppa

Postet av Ottestad IL - Ski den 18. Mar 2019


Er du en av dem som synes langrenn er en strålende aktivitet? Har du barn som er aktive i skigruppa, eller bruker du de fantastiske løypene i nærområdet? Da bør du lese videre, vi trenger deg. Ingenting av dette går rundt av seg selv uten engasjerte frivillige. Akkurat nå har vi noen ledige stillinger i skigruppa.


Assisterende løpsleder for CC-løpet (haster)

CC-løpet arrangeres 27. april. Skigruppa er teknisk arrangør. Vi har en løpsleder på plass som vil planlegge løpet i forkant, men som ikke har mulighet til å være tilstede selve løpsdagen. Dette er derfor et lavterskeltilbud for å komme inn i skigruppas flotte arrangørstab. Har du lyst til å ta på deg ansvaret med å få i land CC-løpet 2018? 


To medlemmer i gruppestyret i skigruppa

Før vi går inn i ny sesong trenger vi påfyll av nye medlemmer til gruppestyret. Per i dag er vi tre; leder, sportslig leder og dugnadsansvarlig. Vi trenger en som kan jobbe med sammen med daglig leder i Ottestad IL med å skaffe sponsorer. Vi har også behov for en som kan være arrangementsansvarlig. Det innebærer å koordinere gruppens arbeid med diverse arrangementer. Gruppestyret har ca 5 møter i året. Som de andre gruppestyrene i OIL honoreres ikke medlemmene, men du kan glede deg over å være med å legge tilrette for treningsglede for store og små.


Løpsleder for HA-løpsfestival  

HA-løpsfestival er et årlig arrangement siste helgen i oktober. Skigruppa har arrangert dette i flere år, så rutinene er på plass. Men det er alltid rom for å videreutvikle arrangementet. Har du lyst til å ta denne lederoppgaven? 

Spente barn før start på Energisprinten 2018. Foto: Johannes Wiken


Vi trenger deg! 

Ta kontakt med Karianne Eide Longva, e-mail kelongva@hotmail.com / 97162042
Junior-NM på Savalen

Postet av Ottestad IL - Ski den 16. Mar 2019

Årets junior-NM ble arrangert på Savalen andre helga i mars og her stilte vi med våre tre juniorer Emma, Ada og Simen. Det var et flott arrangement, der du måtte være i din aller beste form for å hevde deg i svært tøffe løyper. Arrangørene fikk ekstra jobb på første konkurransedag, da det var sterk vind og nysnø så starten måtte utsettes i to timer for å få gjort i stand løypene. Lørdag fikk vi se Savalen på sitt beste med flott vintervær, før det ble vind igjen på søndagens stafetter. Utøverne våre bodde på Narumshyttene rett ved løypa og hadde en flott helg sammen med Hamarjuniorene. Ada leverte sesongbeste på fredagens 5 klassisk og hennes 46.plass ble OILs beste resultat i årets junior-NM. Det var gøy å følge med Hedmarks løpere i årets NM med mange gode prestasjoner. Junior NM ble avsluttet med en svært spennende herrestafett der Hedmark med fire lokale løpere vant sølv etter spurtoppgjør.

     Advarsel i starten av den krevende løypa!


Emma gikk tre jevne gode løp under årets NM, men følte hun manglet litt på sin aller beste form. Individuelt ble det 55.plass på 5 km klassisk og 65.plass på 10 km fristil.


Ada hadde virkelig funnet klassiskformen til årets NM. Det ga 46.plass på 5 km klassisk. Det gikk noe tyngre på 10 km fristil til 75.plass. Her ut fra start på første etappe i stafetten.


Simen leverte tre jevne renn. Det ga 103.plass i 10 km klassisk og 95.plass i 10 km fristil. Etter flere sykdomsperioder, opplevde han å mangle litt på toppformen i årets NM.


Resultater: https://www.langrenn.com/nm-junior-savalen-2019-alle-resultater.6200699-114053.html
Hovedlandsrenn 2019

Postet av Ottestad IL - Ski den 3. Mar 2019

Even Thorvaldsen på seierspallen og mottar sølvmedalje i sprint G16 2019. Even gikk en god prolog med 5. beste tid av 269 startende. Deretter gikk han videre fra kvartfinale og semifinale. I finalen var han rett bak gullet. Strålende innsats av en veldig flott utøver. 


Stolt gutt med medalje og diplom. Vi gratulerer!

Hovedlandsrennet er årets store mål for gutter og jenter som går ski i klassene 15 og 16 år. I år var det fem Ottestadløpere med. I J15, Ida Hult og Live Eide Longva. I G15, Vegard Krogh og Herman Liahagen. I G16, Even Thorvaldsen. Totalt var det ca 1000 løpere som gikk, på fredag var det 5 km skøyting for J15/G15 og 7,5 km skøyting for G16. Lørdag var det klassisk sprint og søndag var det stafett.

På fredag var det strålende sol og fantastiske forhold. Den dagen var det Vegard som var mest fornøyd med rennet sitt og nådde målet om å komme innenfor 1/3 beste. Da får man nemlig premie og diplom og det er tøffe tak med så mange til start. 

Vegard med god fart på 5 km skøyting.


På lørdag var det også strålende sol og klart for klassisk sprint. Det var ikke bare Even som var fornøyd den dagen. Ida nådde sitt mål og ble nr 28 i prologen og gikk videre til kvartfinale. Der ble hun nr 4 og røk ut, men det ble en fin 20 plass på sprinten. Live ble innenfor 1/3 beste og fikk diplom.

Ida i høy prologfart på lørdagens klassisksprint. 


For de som ikke går videre fra prologen arrangeres det skicross! Det er gøy! Og da snus skuffelse fort til glede igjen. Se video som viser den kule løypa.

På søndag var det klart for stafett. Hedmark skikrets setter sammen lag med løpere fra hele kretsen. Våre løpere gikk på forskjellige lag. Herman var den eneste av våre som hadde en ankeretappe, den gikk han strålende og følte at sesongen endelig var i gang etter en lang sykdomsperiode. Vi gleder oss til fortsettelsen! Ida gikk en strålende 2. etappe for sitt lag. Even, Vegard og Live hadde alle førsteetapper og gikk godt i trange spor med mange løpere (129 guttelag og 88 jentelag på start). 

Vegard og Even klare for 1. etappe i guttestafetten.

Live klar for 1. etappe i jentestafetten.

Herman varmer opp før sin etappe. 

Alle resultater fredag: https://live.eqtiming.com/47496#result:176205-570835-1074819-1-1-

Alle resultater lørdag: https://live.eqtiming.com/47505#result:21.1-570939-0-0-1-

Alle resultater søndag: https://live.eqtiming.com/47520#result:176254-571058-1075275-1-2-

Moro på Ungdommens Holmenkollrenn

Postet av Ottestad IL - Ski den 17. Feb 2019

Offensiv Martine i løypa


Ungdommens Holmenkollrenn innledet vinterferien for mange ivrige skiløpere i 13- og 14-årsklassene. Ottestad var representert med Martine, Mikkjel og Eirik i 13-årsklassen. Sammen med 13- og 14-åringene i våre naboklubber/team samski har vi hatt en topp helg på Holmenkollen Park hotell med mye moro i tillegg til skirenn både lørdag og søndag. Vi fikk oppleve Kollentåka både fredag og lørdag. Mildvær fikk frem klisteret under klassiskrennet lørdag, og det var gledelig med så godt klubbsamarbeid på smørefronten. Søndag var det fristil på programmet og der fikk Ottestad helgas beste resultat med Martines flotte 74.plass. 


Resultater: https://www.langrenn.com/resultater-ungdommens-holmenkollrenn-2019.6191529-397220.html


      Martine i fin diagonal ut fra stadion


Mikkjel gir alt inn mot mål


   Eirik i fint driv på søndagens renn
SKILEK FOR FØRSKOLEBARN!

Postet av Ottestad IL - Ski den 5. Feb 2019

                                     VELKOMMEN TIL ny SKILEK!


Ottestad IL Ski inviterer igjen til 

skilek for førskolebarn (født 2013) 

i Ottestad Idrettspark («bana»)


LØRDAG 9.FEBRUAR kl 11-12


Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak. 

Ta gjerne med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen. 

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg. Følg oss gjerne på facebook Ottestad IL ski!


Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees! 

Kontaktperson: Siw-Anne Moland Nes 93261855

  
Dobbeltseier til Even i KM

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Jan 2019

                                  Even klinket til med seier begge dager under helgas KM-øvelser


Denne helga har det vært KM sprint fristil på Kjellmyra og KM klassisk fellesstart på Magnor. Ottestad stilte med 12 løpere som ga alt i løypa, og vi fikk mange gode plasseringer i rennene. Even imponerte med dobbeltseier i en av de største klassene G16. Ada vant KM J18 lørdag. Martine tok bronse under lørdagens KM sprint. Ida kom sterkt tilbake etter lørdagens fall og vant KM sølv søndag. I jenter 12 ble det ikke mindre enn tre pallplasser i helgas renn med 1. og 2.plass til Kaja og en 3.plass til Charlotte. 

Vi gratulerer med alle flotte resultater!

Blide skivenninner imponerte i helgas renn


Ada på vei mot KM gull i lørdagens sprint


Fornøyd medaljevinner Martine i J13


Sterke resultater i søndagens renn med 2.plass til Ida og 5.plass til Live i J15


Resultater lørdag:

http://ski.kjellmyra.no/asp/default.asp

Resultater søndag:

https://live.eqtiming.com/46364#

Sak HA:

https://www.h-a.no/sport/thorvaldsen-var-raskest-nok-en-gang
Støtt løypekjøring i Ottestad

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Jan 2019

      Kilometervis med løyper venter på deg i nærområdet


Med snøfallet den siste uka er det nå flotte skiforhold i Ottestad. Det er kjørt opp fine løyper i hele løypenettet på jordene i tillegg til løypene i idrettsparken. Vi håper mange benytter muligheten for en skitur i nærområdet nå som det er så flott. 

Løypenettet i Ottestad og i Idrettsparken kjøres i regi av skigruppa, og det legges ned veldig mange dugnadstimer for å gi mulighet for skiopplevelser i nærområdet. Vi har kjøpt ny sporsetter for å sette enda bedre spor. Vi setter stor pris på om dere som benytter dere av løypene støtter oss på Ottestad ILs konto: 1813. 65. 01980 eller på Vipps nr. 130463 (Velg  Støtte til skiløyper i Ottestad). 


     Styreleder Torfinn Kringlebotn var ute og testet den nye sporsetteren lørdag formiddag

NY SKILEK lørdag 26.1

Postet av Ottestad IL - Ski den 21. Jan 2019

VELKOMMEN TIL ny SKILEK!


Ottestad IL Ski inviterer igjen til 

skilek for førskolebarn (født 2013) 

i Ottestad Idrettspark («bana»)


LØRDAG 26.JANUAR kl 11-12


Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak. 

Ta gjerne med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen. 

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg. Følg oss gjerne på facebook Ottestad IL ski!


Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees! 

Kontaktperson: Siw-Anne Moland Nes 93261855

  
Fine muligheter for skiaktiviteter i nærmiljøet

Postet av Ottestad IL - Ski den 18. Jan 2019

Fantastiske forhold rett utenfor stuedøra i Ottestad. Bildet er tatt fredag 18.1.19.


Nå er det strålende forhold for aktiviteter med ski på beina. Det er kjørt opp fine løyper på jordene og i idrettsanlegget er det løyper og store flater som egner seg for lek. Vi håper så mange som mulig benytter seg av mulighetene nå som det er så flott. I idrettsparken står lysene på frem til kl 21 på hverdager.

Skigruppen arrangerer skileik for førskolebarn (2013) i Ottestad. Første gang var lørdag 17.1. Da deltok minst 30 glade barn, og veldig fornøyde foreldre. Vi fyrte opp bålkurven og spiste etterpå, populært og hyggelig!

Neste skileik er planlagt lørdag 26.1. kl 11-12. Velkommen!

For barn født i 2012 og eldre har vi faste treningsgrupper hver mandag. Det er aldri for sent å melde seg på om det er noen som ønsker å bli med nå som forholdene er så fine.

Vi minner også om Telenorkarusellen som vi arrangerer mandag 28.11. Et uhøytidelig skirenn som er åpent for alle. Se informasjon under arrangementer. 


Løypenettet i Ottestad og i Idrettsparken kjøres i regi  av skigruppa. Vi har kjøpt ny sporsetter for å sette enda bedre spor, dette kommer oss alle til gode.  Vi hadde satt stor pris på om dere som benytter dere av tilbudet gir en skjerv på Ottestad ILs konto: 1813. 65. 01980 eller på Vipps nr. 130463.

Norgescupen i gang for juniorene

Postet av Ottestad IL - Ski den 13. Jan 2019

Simen i godt driv på 10 km klassisk søndag. Foto: Stine Olsen Kirkevik


Denne helga startet juniorene med Norgescup på Konnerud. Simen imponerte stort i NC-debuten med to gode renn: 60. plass på 10 km fristil fredag og 50. plass og ett NC-poeng på 10 km klassisk søndag. Dette var stor fremgang fra fjorårssesongen der hans beste plassering i Hovedlandsrennet var 187. plass og tidsdifferansen til vinner nå er kortet ned med over ett minutt. 

Etter over en måned med skade og mye sykdom, stilte Ada til start på Konnerud uten forventninger om de store resultatene, men med håp om positive svar fra kroppen igjen. På lørdagens sprintprolog gikk hun et godt løp til 50. plass og ett NC-poeng, ca 5 sekunder fra finaleplass. Søndagens 7,5 km klassisk var tøff etter sykdomsperioden og ga 72. plass. Det viktigste er likevel at kroppen begynner å fungere igjen og at det gikk bedre enn forrige helg med kortere avstand opp til vinneren.

Ada på søndagens 7,5 km. Foto: Johannes Wiken

Emma var den eneste av våre som stilte til start alle tre dager, og hun viste stabilt god form hele helga. Hun startet solid på fredagens 5 km fristil med en 59. plass. Hun kom til mål med mer krefter igjen, så her kan det fort bli NC-poeng utover vinteren. Lørdagens sprintprolog ble gjennomført på en god måte, det ble 53. plass, ett sekund bak Ada. Søndagens 7,5 km klassisk ble gjennomført med flott klassiskteknikk og to gode runder i de harde løypene på Konnerud, og dette holdt til en ny 59. plass.

Emma på vei opp en av de bratte bakkene. Foto: Johannes Wiken


Gratulerer med super innsats alle tre. Vi gleder oss til å følge dere videre i skisesongen. Nå venter en treningsperiode, før det blir KM-helg 26.-27. januar og nye NC-renn på Åsen 8.-10. februar. 
SKILEK FOR FØRSKOLEBARN!

Postet av Ottestad IL - Ski den 10. Jan 2019VELKOMMEN TIL SKILEK!


Ottestad IL Ski inviterer til 

skilek for førskolebarn (født 2013) 

i Ottestad Idrettspark («bana»)


LØRDAG 12.JANUAR kl 11-12


Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak. 

Ta gjerne med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen. 

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg. Følg oss gjerne på facebook Ottestad IL ski!


Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees! 

Kontaktperson: Siw-Anne Moland Nes 93261855