Kaja vant Tour de Hedmarken 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Des 2018

Vi gratulerer Kaja Aarskog Bjerke som vinner av årets Tour de Hedmarken i klassen jenter 12 år. Det var ei fornøyd jente som smilte i solen på Budor skistadion etter finalen. Even Thorvaldsen gikk ut med ledertrøya i klassen gutter 16 år, men ble slått i dagens finale. Vi gratulerer med en flott gjennomført tour og en sterk andreplass. 

Vi er stolte av alle våre løpere. Gratulerer med vel gjennomført til alle som har deltatt, og god bedring til dere som har vært syke. Vi gleder oss til 2019 og håper mange vil være med å heie de gule og svarte frem i løypa. Gratulerer til Team3ski som vinnere av BirkenUng-stipend 2018!

Postet av Ottestad IL - Ski den 22. Des 2018

Noen av utøverne som utgjør Team3Ski. Foto: Jan Ulrik Baksjøberget 

Stipendet skal brukes på en miljøskapende samling for utøverne våre. Hvor og når dette blir er ikke avklart enda. Det som er sikkert er at utøverne våre skal stå i fokus! 

Team3Ski er et samarbeid som startet mellom Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski, med intensjon om å skape god lagfølelse gjennom fellesskap og allsidighet på tvers av klubber for utøvere i aldersgruppa 15-16 år. Nå har i tillegg Nordbygda/Løten, Furnes, Nybygda, Vallset og Mjøsski tilbud om å være med på treninger. Utvidelsen er til stor glede for både utøvere og trenere, og viser at fellesskap og gode treningsmiljøer er sentralt for å nå et individuelt mål og for å bidra til at utøvere får langt og godt liv med idretten. 


Tildelingen av stipendet viser hvor viktig samhold og miljøskapende arbeid er, og spesielt når det er rettet mot utøvere i en alder hvor frafallet fra idretten er stor. All ære til trenere og initiativtakere fra Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og Ottestad Ski som startet dette prosjektet! 


BirkenUng stipendet er et samarbeid mellom Birken og Dagens Næringsliv. Stipendet er på 50.000 NOK og deles ut til enkeltindivider og lag som har fokus på å skape gode og aktive treningsmiljøer innenfor ski, sykkel og/eller langrenn for utøvere i aldersgruppa 12-16 år. Å kunne få være en del av et trygt og godt treningsmiljø er avgjørende for hvordan man tar med seg de gode og sunne vanene videre i livet. Frafall fra idrett er et problem når utøverne kommer opp i 12-16 års alderen. Det er nok flere årsakssammenhenger til frafallet, men rangerte resultatlister og økt press har nok noe å si. Samtidig kan antallet deltakere i alderstrinnet være lavt hos enkelte klubber, noe som gjør at veien til å slutte blir kortere. 

Juryen for årets tildeling bestod av: Juryleder: Åge Skinstad Jurymedlemmer: Edvald Boasson Hagen, Maiken Caspersen Falla, Mårten Soleng Skinstad og Olaf Johan Thomasgaard. Offisiell tildeling av stipendet vil skje under et mini-BirkenUng seminar på Gåsbu i januar, arrangert av Dagens Næringsliv og Birken. 

Ottestadrennet 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 16. Des 2018

Ottestadrennet 2018 ble arrangert på Budor. Det kom akkurat nok snø til at det ble fine forhold. Dugnadsgjengen leverte som alltid et flott arrangement. 

Det var noen mindre erfarne Ottestadløpere til start i dag. Vi håper de hadde en god opplevelse og at vi ser mer til Jacob, Sondre, Tobias og Ella i løpet av vinteren. Det beste med skirenn er å se alle ungene som leker i snøen både før og etter rennet. Ta gjerne med dere flere på neste renn.

Det var mange fra Ottestad som gikk fine renn i helgen. Even (G16) vant både HA-sprinten og Ottestadrennet og leder med det både TdH og Sjusjøcup. Kaja (J12) vant HA-sprinten og gikk en til en fin 7. plass i Ottestadrennet.  Andre resultater finner dere her. Gratulerer til alle som har gått renn.
Program Venabu 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 26. Nov 2018

Bildet er fra 10-kampen i 2015. 


Program for miljøsamling på Venabu 30.11 – 2.12 2018

Det nærmer seg miljøsamling på Venabu og vi gleder oss. Dessverre er det ikke snø per i dag, og det er meldt bare noen få cm på onsdag. Følg med på Yr.

Her er en foreløpig plan. Alle tider er ca-tider, så følg med på tavla i spisestua for mer info i løpet av helgen. Der kan det også komme egne opplysninger for hver treningsgruppe. 


Fredag 30.november

Kl 19.30 Velkommen-samling i peisestua med gløgg og pepperkaker. Info om helga. 

Kl 20.00 Middag

Kl 21.00 Kort trenermøte


Lørdag 1.desember

Kl 8.00-9.30 Frokost

KL 9.30-11.30 Treningsøkt 1 for de eldste (05 og eldre)

Kl 10.00-11.30 Treningsøkt 1 for de yngste (06 og yngre)

Kl 12.00 Lunsj

Kl 14.30-16.00 Treningsøkt 2 (1-1,5 time)

Kl 16.30 Oppmøte i peisestua for trenere og foreldre som skal bistå i 10kampen.

Kl 16.45- 18.00 «10-kampen»! (lagkonkurranse for alle barn og ungdom, innendørs)


Kl 19.00 Middag

Kl 20.30 Samling i Peisestua - Premieutdeling for 10-kampen og utfordringer for store og små.Søndag 2.desember

Kl 8.30-10.00 Frokost

Kl10.00-12.00 Treningsøkt eldste

Kl 10.30-12.00 Treningsøkt yngre

Kl 12.30 Bildeshow fra helgas opplevelser

Kl 13.00-14.00 Lunsj

Kl 14.00 Takk for i år og vel hjem«Pakkeliste»


  • Dette blir mest sannsynlig barmarkstrening. Ta med løpesko og staver.

NB! Følg med på Facebookgruppen og Yr.no.


  • Det kan være lurt å ha med litt mat/frukt/snacks som kan spises mellom siste økt lørdag og 10-kampen. Det blir langt mellom lunsj og middag.


  • Kan være behov for hodelykter for siste økt lørdag.


  • Vi anbefaler å ta med rumperacer el for aking og utelek.


  • Til middag lørdag dropper vi skibuksa og tar på oss noe litt penere.


  • Gi beskjed om noen ikke ønsker å bli tatt bilde av under samlingen. 

           Hans Iver Børresen er årets fotograf.
 

Med vennlig hilsen Karianne, Stine og Mette
Byttedag 10.nov!

Postet av Ottestad IL - Ski den 7. Nov 2018

Vi inviterer til ny Byttedag - kjøp og salg av brukt vintersportsutstyr - lørdag 10.nov kl 12-14 på Stortorget, Hamar!
Vakkert løp i vakker natur

Postet av Ottestad IL - Ski den 5. Nov 2018

Årets HA-løpsfestival ble en stor suksess. Som vanlig inviterte vi til løpshelg siste helgen i oktober. Snøen som var meldt holdt seg heldigvis unna, i stedet fikk vi strålende sol og fantastiske forhold for alle deltagerne. I år var det rekord i antall deltagere på søndag på de individuelle løpene. Mange store smil, slitne bein og fornøyde løpere å se. Vi gleder oss allerede til neste år.

Vi takker alle som har vært med å bidratt med stort og smått. Vi er helt avhengig av dugnadsinnsats, sponsorer og samarbeidspartnere for å få til et så bra arrangement.

Høstens vakreste eventyr? Foto: Wiken Media


Full fart fra start på Espern-joggen. Foto: Wiken MediaHer er noen resultater og bilder fra søndagens løp. 

Full resultatliste finner du her


Stora Enso-løpet Ottestadstien rundt (15,9 km)

Herreklassen ble vunnet av Sigurd Ruud Skjeseth (Tjalve) på 55:16.2, ny løyperekord! Med seg på seierspallen for menn 20-39 år har han Ola Korbøl (Mosvik IL) og Øyvind Hasli (Eina IL). Dette var også de tre raskeste mennene stien rundt.  

Seierspallen for M20-39 år. Foto: Wiken Media


Dameklassen ble vunnet av Marthe Kristine Hafsahl Karseth (Vang Skiløperforening) på tiden 1:10:05.5. På seierspallen for kvinner 20-39 år står også Thea Tollersrud (Team Trimmen) og Heidi Syversen (FIK Orion). Den nest beste tiden hadde imidlertid Hanne Nilsen (Hamar ski) som stilte i klassen K 16-19.   

Seierspallen for klassen K20-39. Foto: Wiken Media


Espern-joggen (5km)

I år var det mange som løp den korte distansen. Løypa var lagt om i år, så det var første gang akkurat denne løypa ble løpt. Vi har fått gode tilbakemeldinger på den nye traseen, så den blir lik neste år. Spesielt gledelig synes vi det var at et helt fotball-lag valgte å delta. Neste år håper vi mange andre lag tar utfordringen og gjør det samme.

I ensom majestet. Foto: Wiken Media


Stange Energi – sprint

Ekstra morsomt er det med Energi-sprinten. De minste er så ivrige før start og veldig fornøyd når de kommer i mål. Det er ekstra morsomt å henge medaljer rundt halsen på den som har deltatt på sitt første løp.

Spente før start. Foto: Wiken Media

Fortjent medalje etter målgang. Foto: Wiken Media


Dronebilde - løpere på vei mot mål. Foto: Wiken Media
Miljøsamling på Venabu 2018

Postet av Ottestad IL - Ski den 24. Okt 2018


Skigruppas hyggelige miljøsamling på Venabu fjellhotell nærmer seg med stormskritt. Vi reiser som vanlig første helgen i desember, 30.11-2.12. Hva er vel hyggeligere enn å gå inn i adventstiden med ski på beina sammen med nye og gamle skivenner?

Påmeldingen er åpen fra i dag og fristen er 15. november.

Vi gleder oss til mye gøy, hyggelig sosialt samvær og noen gode treningsøkter. Vi oppfordrer hele familien til å bli med. I år, som i fjor, er det ektefellerabatt.  Ottestad har «hele» hotellet, noe som gir en unik sosial ramme for store og små. Det er selvsagt også lov å sende utøveren med andre som skal oppover om du selv er forhindret. Alle er velkomne! Vi oppfordrer gamle travere til å invitere med seg nye medlemmer til miljøsamlingen. 

Ankomst Venabu er fredag ettermiddag/kveld. Felles middag ca. kl. 20. Samlingen avsluttes med lunsj søndag. Programmet for samlingen kommer senere, men det blir trening, gode måltider og sosial moro. 

Pris

Ottestad IL Ski sponser en del av kostandene, det er allerede trukket fra. 

Prisene er per person i 2 døgn med fullpensjon:

  • Middag fredag og lørdag, frokostbuffet og lunsj lørdag og søndag. 
  • Middag lørdag er buffet og litt julemat. 
  • Te/kaffe, melk og juice er inkludert i alle måltider.  


Voksen: kr 1 550/ektefelle kr 930
 10-18 år: kr 1 050
 6-9 år: kr 600
 Under 6 år: kr 300
 Trenere/styremedlemmer betaler kr 775. 

Tillegg for evt. enkeltrom for personer over 15 år er kr 360. 


Info om Venabu fjellhotell:

Alle rom har bad/dusj på rommet. Det er dobbeltrom, noen 3-sengsrom, noen fire-sengsrom og 3 familierom med sengeplass for 4-6 personer. Undertegnede vil foreta romfordeling i samråd med hotellet. Par og familier som ønsker å bo sammen får selvfølgelig det. Barna/ungdommen bor gjerne på rom sammen. Skriv ønsker i mailen når dere melder dere på. 

Les mer om hotellet på www.venabu.no.

Påmelding sendes på e-post til ski@ottestadil.no Påmeldingen må inneholde navn, alder, evt. allergier og romønsker.


Har du spørsmål kan du ringe eller sende mail til skigruppas leder Karianne Eide Longva.

Tlf: 97162042
Barmarkstrening starter mandag 15.10!

Postet av Ottestad IL - Ski den 25. Sep 2018

Mandag etter høstferien (15/10) braker det løs med barmarkstreninger! På disse treningene er det fokus på basistrening som spenst, koordinasjon, utholdenhet og styrke. For de yngste gruppene er dette lekbasert og vi legger stor vekt på at det skal være gøy å være med på treningene!


Har du lyst til å være med?

Du er hjertelig velkommen til å delta på våre mandagstreninger på Ottestadbana. 

Treningstidene for gruppene på mandager er som følger:


2011-12:  Mandag 17.30 – 18.30
 Trenere: Vegard Hamre, Helge Hatlemark m /flere

2009-10:  Mandag 17.30 - 18.30
 Trenere: Merete N Westgaard m/flere

2008:        Mandag 18.30 – 19.45
 Trenere: Nils Fredrik Stenseth 

2007:        Mandag 18.30 - 19.45
 Trenere: Mette Holland, Øyvind Jahr, Trygve Bjerke

2006-03:  Mandag 18.00 - 19.30  
 Trenere: Erik Kleven, 
Endre Hjelseth


Vi kan tilby:

·Variert og spennende trening sammen med jevnaldrende gutter og jenter

·Felles kveldsmat etter mandagstreningene

·Årlig miljøsamling på Venabu høyfjellshotell

·Godt fellesskap på tvers av alder og kjønn


Utstyr for barmarkstrening
 
Alt som trengs i starten er joggesko og klær som tåler vær! 

Når snøen kommer fortsetter selvsagt treningene, men da med ski på beina. VELKOMMEN!
Sirkeltrening med skigruppa

Postet av Ottestad IL - Ski den 3. Sep 2018

Skigruppas sirkeltrening i gymsalen på Arstad starter opp igjen onsdag 12.september kl 17.30-19. Tilbudet fortsetter helt frem til påske med unntak av skoleferier og når gymsal er opptatt i desember. Etter oppvarming, kjøres tradisjonell sirkeltrening med styrkeøvelser for hele kroppen. 

Tilbudet er åpent for medlemmer i skigruppa. Barn fra ca 11-12 år kan delta sammen med voksen. Ungdom kan delta på treninga alene, men bør ha veiledning av voksen første trening (foreldrenes ansvar). 

Er du ikke medlem i skigruppa, men har lyst til å bli med på treninga? Kom og prøv en gang. Vil du være med, betaler du treningsavgift til skigruppa på kr 500,- og får i tillegg til treninga tilgang til våre medlemsrabatter.

Kontaktperson Elisabeth Lunde Engen, mobil 991 68026.
Ada tildelt pris på skikretsens vårmøte

Postet av Ottestad IL - Ski den 25. Apr 2018

Ada ble tildelt Kongeparets jubileumspokal på skikretsens vårmøte nylig. Hun er en god ambassadør for skisporten med gode holdninger og stor positivitet. Hun er sosial og betydningsfull i skimiljøet. Hun er et forbilde for de yngre i skigruppa, og vi i skigruppa er stolte av deg, Ada. Skigruppa gratulerer! 

Se mer i nyhetssaken her: https://www.skiforbundet.no/hedmark/nyhetsarkiv/2018/4/varmote-2018/
Gull og sølv i KM stafett

Postet av Ottestad IL - Ski den 8. Apr 2018


Ottestad stilte med 3 lag i dagens KM stafett og to jentelag i 11-12-årsklassen. De yngste var først ut og her var det full innsats hele veien. Store smil selv om noen synes skia var litt bakglatte! Smørerne hadde i dag ekstra store utfordringer med temperatur rundt null og vekslende regn og snø. Takk til støtteapparatet med Nils i spissen som gjorde en kjempeinnsats med ski.  For de eldste ble det enten klister eller rubb. Både ungdomsløperne og damene hadde supre ski! 

I ungdomsklassene var Ottestad med i toppen i år også. Ole-Magnus og Mille vekslet først med klar beskjed om at Ottestad ville kjempe om medaljene. Herman gikk en sterk andreetappe og sendte Even ut på tredjeplass. Han gikk igjen et sterkt løp og gikk laget inn til sølv bak Hernes. På jentelaget var det Live som hadde 2.etappen og hun gikk et superløp. Ida avsluttet med nok et flott klassisk renn og sikret KM gullet klart foran Vang og Hamar.

Med Martine i Alta, hadde førsteårsjuniorene Emma og Ada fått med seg trener Stine. Laget gikk jevnt bra og tok sølv i seniorklassen etter Vang. 

Skigruppa gratulerer alle løpere og støtteapparatet med flotte resultater! 

Resultat: 

https://www.langrenn.com/getfile.php/4133442.92.kkws7jaiikn7zp/km-hedmark-staf-2018.pdf

Fornøyde jenter som synes stafett er gøy!
Ida og Even vant Sjusjøcupen

Postet av Ottestad IL - Ski den 8. Apr 2018


Tradisjonen tro ble det arrangert Sjusjøcup-finale på arenaen i Natrudstilen på tampen av sesongen. Klassisk fellesstart stod på programmet for 13 år og eldre, mens det var individuell start for de yngste. Det var imponerende innsats fra alle våre utøvere, og mange har holdt formen godt vedlike i påsken. OIL fikk tre seire: Kaja gikk til topps i jenter 11 år, Ida vant fellesstarten i jenter 14 år og Even vant gutter 15 år. Gratulerer! 

Både Ida og Even har vært i toppen i sine klasser gjennom hele sesongen og etter den sterke finalen kunne de ta på seg den gule trøya som bevis på sammenlagtseier i årets Sjusjøcup. Martine og Tommy ble nr 2 i seniorklassene. Skigruppa gratulerer!

Resultater finalen: 

https://www.skiforbundet.no/gl...

Resultater SC sammenlagt: 

https://www.skiforbundet.no/gl...
Klubbmesterskap onsdag 14.februar

Postet av Ottestad IL - Ski den 11. Mar 2018

Årets klubbmesterskap gjennomføres i klassisk stil og er lagt inn i klubbrennet på Gåsbu onsdag 14/3. Det er klasser for skiløpere i alle aldre i klubbrennet. Klubbmesterskap fra 11 år og eldre. 

Påmelding her innen mandag kveld: 

http://palisoft.no/pmdb/index.php?modus=regpmld&op=N&arrid=3523

Det er også mulig å melde seg på frem til kl 18.00 på Gåsbu. 

Første start er kl 18.30. Skigruppa har smøreservice for festesmurning på stadion for de som lurer på hva de skal smøre med. 

Premieutdeling for klubbmesterskapet er på skiavslutningen mandag 9.april.

Vi håper å se deg på start! 
Ungdomsbirken

Postet av Ottestad IL - Ski den 11. Mar 2018


8 OILere deltok i Ungdomsbirken fra Sjusjøen til Birkebeineren skistadion. 

Ida fortsetter å imponere denne sesongen og blir nr 11 i J14. Ole-Magnus viser god form på slutten av sesongen og går inn til en sterk 24.plass blant 16-åringene.

Se resultater her: http://resultatservice.birkebeiner.no/live_sok_ubski.php?arrid=2
Jr NM i Steinkjer

Postet av Ottestad IL - Ski den 11. Mar 2018


Emma, Ada og Lars-Haakon deltok første helga i mars på jr NM i Steinkjer. Emma gikk inn til OILs beste resultat med en sterk 49.plass på 5 km fristil og klart årsbeste! Ada ble nr 89 i samme klassen. På 7,5 km klassisk ble Emma nr 69 og Ada nr 86. Lars-Haakon som går i M19-20 og har ett år til i denne klassen, ble nr 122 på 20km klassisk og nr 101 på 10 km fristil.

Resultater: https://www.skiforbundet.no/steinkjer/start--og-resultatlister/
Ottestadbuss til Birken

Postet av Ottestad IL - Ski den 5. Mar 2018

Tradisjonen tro så setter Ottestad IL Ski opp buss til Birkebeinerrennet. Bussen går som vanlig fra Vikasenteret i Bekkelaget kl. 06:00 17. mars. Den kjører rett opp til start på Tingstadjordet (Rena) og blir stående der til alle har startet. Det blir ingen retur fra Lillehammer. Det er Hamar bussreiser som stiller med buss og sjåfør.

Påmelding til bussen gjøres ved å sende en e-post til endre.hjelseth@hedmark.org. For medlemmer av Ottestad IL Ski koster bussen 100 kr. For ikke medlemmer er prisen 200 kr. Betaling gjøres på forhånd ved å betal inn på bankkontonr. 1813.65.01980 eller Vipps #130463 (Ottestad IL Ski). Merk betalingen «Birkenbuss 2018 + ditt navn».

Skigruppa har også henteservice av startnummer på Rena 16. mars. Den enkelte kan få hentet sitt startnummer mot et vederlag på 50 kr.  
Årlig medlemsmøte i skigruppa 19. mars

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Feb 2018

Årlig medlemsmøte for alle medlemmer i skigruppa gjennomføres 19. mars 2018 kl. 20 på klubbhuset. Gitt at Ottestad Idrettslag er en klubb, hvor skigruppa er en av flere grupper, så er det formelle årsmøtet i Ottestad Idrettslag det endelig besluttende organ for ordinære årsmøtesaker.

Saker som ønskes tatt opp på det årlige medlemsmøtet må sendes styret på ski@ottestadil.no senest 5. mars 2018. Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter sendes ut senest 1. uke før det årlige medlemsmøtet

Foreløpig saksliste:

1. Godkjenning av stemmeberettigede
2. Godkjenning av innkalling, saksliste og forretningsorden
3. Valg av møteleder, referenter og to medlemmer til å underskrive protokollen
4. Årsmeldingen til skigruppa
5. Skigruppas regnskap 2017
6. Behandling av evt. innkomne saker 7. Medlemskontingent sesongen 18/19
8. Skigruppas budsjett 2018
9. Valg av styre og valgkomité
Hovedlandsrennet 2018 - 5.plass til Even

Postet av Ottestad IL - Ski den 23. Feb 2018


Ottestad stilte med 4 løpere på  årets Hovedlandsrenn på Lygna. Det var flott vintervær og jevne forhold for løperne. Første dag var det distanserenn i klassisk, og som forventet ble Even vår beste løper på en sterk 46.plass. Etter en sesong med både sykdom og skade imponerte Ole-Magnus med sin 75.plass. 


Resultater her:

http://liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=639

På lørdagens sprint i fristil imponerte Even stort. Først ved å være blant de 30 av nesten 300 15-årsgutter som gikk videre fra prologen, og deretter å komme seg helt til finalen der det ble en knallsterk 5.plass. Vi gratulerer! 


Resultater lørdag: http://www.liveresultater.no/livesider/index.php?arr=640#maal

Hovedlandsrennet avsluttes med kretsstafetter søndag. 
Sjusjøcup i Nord-Østerdalen

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Feb 2018

Ida fortsatte sin flotte sesong med to sterke 2.plasser i helgas Sjusjøcup. Lørdagens renn var KM klassisk, og sølvmedaljen var Idas 4.KM-medalje denne vinteren. Gratulerer!

Even, Simen og Tommy utgjorde resten av OIL-troppen til start, men det ble ikke medaljer på gutta denne gangen. Det ble rapportert om en trivelig helg sammen med Hamar og Nordbygda på Narumshyttene på Savalen.

Resultater: 

Lørdag: http://www.kvikne.no/Portals/6...

Søndag: https://www.langrenn.com/index...

U23 NM

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Feb 2018

Martine har gått NC senior i Åsen i helga. I konkurransene var det innlagt U23 NM og der ble Martine nr 22 på 20 km klassisk lørdag og 21 på 10 km fristil søndag. Gratulerer!
Ungdommens holmenkollrenn

Postet av Ottestad IL - Ski den 4. Feb 2018

Live, Selma, Ida og Idun har i helga deltatt på det største ski-arrangementet for 13- og 14-åringer. Flotte forhold, super innsats og god stemning i gjengen. Gutta som skulle vært med var dessverre blitt syke. 

Ida imponerte med knallsterke 8.plass i klassisk og 13.plass i fristil. Gratulerer! 

For alle resultater, se her: 

Lørdag: http://live.eqtiming.com/40671

Søndag: 

http://live.eqtiming.com/40697?focusuid=40342

3 kretsmestere i KM fellesstart fristil

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Jan 2018

Ottestads skiløpere fortsatte KM- helga med fellesstart fristil i flate løyper i Våler. 


Ida ble kretsmester etter en forrykende sluttspurt der hun akkurat fikk frem foten først. 

Even fulgte opp gårsdagens seier med nytt gull. Han tok styringen i feltet tidlig, holdt høy fart underveis og nedspurtet eneste konkurrent som var med inn mot mål. 


Martine tok en soleklar seier i kvinner senior også på søndagens fellesstart. 

Gratulerer med KM-gull alle tre! 

Det var også super innsats av både heiagjeng, smøreservice og alle andre løpere. Herman imponerte med 7.plass i dag, ikke langt bak seieren, og Kaja gikk helt til topps i jenter 11-år. 

Resultater: http://vaalerif.no/ski/wp-content/uploads/sites/3/2018/01/Resultatliste.pdf
5 KM-medaljer på sprint - Even og Martine gikk helt til topps

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Jan 2018

KM klassisk sprint ble arrangert av Kjellmyra i strålende vintervær lørdag. Det ble gått fort av våre 11 løpere i prolog og finaleheat. Even fortsatte en sterk sesong med en klar seier i gutter 15 år. 

Mille imponerte i sitt første skirenn denne sesongen. I et stort felt i jenter 15 år kjempet hun seg inn til bronsemedalje. 

Ottestad-duell i jenter 14 der Ida tok sølv og Live bronse. 

God stemning i Ottestadleiren. 


Martine gikk fort og ble kretsmester i kvinner senior. 

Vi gratulerer løpere og støtteapparat med flott innsats og ønsker lykke til i morgendagens KM fellesstart i fristil. 


Resultater her: http://ski.kjellmyra.no/dokumenter/Resultatliste_KM_Sprint_2018.pdf
KM-gull til Ida og Live

Postet av Ottestad IL - Ski den 21. Jan 2018


KM sprintstafett ble arrangert på Veldre sag med drømmeforhold. Ottestad stilte med 11 lag i stafetten, og det var super innsats og god stemning blant løpere og støtteapparat. Live og Ida skøytet inn til en imponerende seier i 13-14-årsklassen. KM-sølv ble det til juniorjentene Ada og Emma. Martine og Kaja fikk også en sterk andreplass. Vi gratulerer alle med super innsats!

Resultater: http://www.mjosski.no/blog/pos...

Spente 11-12-årsjenter klare til stafett

Gode kamerater

Spreke OIL-jenter


Live og Ida med gullmedaljene

Sølvjenter


Ski NM på Gåsbu

Postet av Ottestad IL - Ski den 17. Jan 2018

Et flott NM-arrangement på Gåsbu arrangert av Vang Skiløperforening er nå historie. Martine Slokvik, som er førsteårs senior, tråkket like gjerne til med imponerende 4 NM løp på 4 dager. Det startet litt forsiktig med 64.plass i prologen på klassisk sprint, noe som var et stykke unna å avansere til finalen. På fredagens 10 km fristil gikk hun er veldig sterkt løp og gikk inn til 54.plass av 91 startende. NM fortsatte med 15 km skiathlon på lørdag. Martine fikk ikke optimale ski på 7,5 km klassisk, men gikk godt på fristilsdelen og avanserte flere plasser. Her ble hun nr 50 av 63 løpere. 

På søndag var det duket for skisportens store festdag med NM-stafetter på Gåsbu. Ottestad stilte lag i både dame og herrestafetten med ikke mindre enn 5 debutanter i denne sammenhengen. Herrene var først ut. Lars-Haakon innledet i klassisk og fra en startposisjon nesten bakerst, jobbet han seg oppover i feltet og vekslet som nr 96. Tommy og Erik fulgte opp med gode fristilsetapper utfra egne forutsetninger, og de ble nr 120 av 131 startende lag. Laget hadde et håp om å passere 5 km før mål uten å bli tatt igjen av tetlagene, og det holdt nesten:


Damene gjennomførte sin stafett over 3 ganger 5 km litt senere på dagen. Ada startet i klassisk og taklet startetappen på en flott måte. Martine gikk veldig raskt på sin fristilsetappe og gikk laget opp 32 plasser. Emma avsluttet for Ottestad med et sterkt løp og gikk laget inn til 61.plass av 80 lag. Alle syntes det var gøy å gå NM stafett på "hjemmebane".


Neste år går NM del 1 med stafett i Meråker. Ottestad satser på å stille lag i både dame- og herreklassen, kanskje med noe lavere gjennomsnittsalder på herrelaget.


Resultater fra NM finnes her: https://www.skiforbundet.no/nm...
SKILEK lørdag 6.1!

Postet av Ottestad IL - Ski den 4. Jan 2018

  VELKOMMEN TIL SKILEK!

 

Ottestad IL Ski inviterer til

skilek for førskolebarn (født 2012)

i Ottestad Idrettspark («bana»)

 

LØRDAG 6/1 kl 11-12

 

Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak.

Ta også med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen.

 

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg.

Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees!

 

Kontaktperson:

Mette Holland 918 22 548 / hollandm@online.no