Jr NM i Harstad

Postet av Ottestad IL - Ski den 15. Mar 2017


3 løpere fra OIL deltok i helgen Junior NM Harstad (Medkila). Martine, Lars-Haakon og Oskar har alle vist stor innsats og gjort gode løp.

Fredag var det 15 km fristil, en uvant og ekstra lang distanse. I en knalltøff løype blir Martine nr 38. Hun er uheldig på sin første runde, kjører ut i en krapp sving og hekter seg fast i gjerdet som var satt opp som sikring og taper en del på det. Målet var topp 30, men det ble litt for tøft også denne gang. Etter nok en trøblete vinter med 2 sykdomsperioder valgte LH allikevel å dra til Junior-NM i Harstad og utfra dette han er greit fornøyd med fredagens 96.plass. Oskar har en tung start på NM og blir nr 117. Oskar har også slitt med sykdom, særlig i sesongoppkjøringen i oktober og november. For begge gutta blir det avgjørende å få redusert sykdomsperioder neste sesong for å få ut sitt potensiale.

Som forventet byr Harstad på mye vær og utfordringer for smørerne. +- 0 og snøvær med varierende føre og temperatur fra løypas laveste til høyeste punkt. Lørdag gikk noen på voks og noen på klister og jeg tror de fleste Hedmark løperne hadde bra ski. Best av alle gikk Simen Syversen (HSK men bor i Ottestad) med 3 pl. Martine gjør sitt beste klassiske løp i Norgescupen og blir nr. 50, men var ikke helt fornøyd. Oskar er fornøyd med sitt løp som gir 89.plass. Lars-Haakon blir nr 101.

På søndagens stafett er føret mer utfordrende og flere av gutta sliter med ising og klabber. Oskar og Lars-Haakon går på Hedmarks 5 lag og gjør begge gode etapper, laget blir nr. 75 av 115 lag. Martine går siste etappe på Hedmarks 2 lag og gjør en solid innsats med å gå laget inn til 25 plass av 61 lag.

Totalt sett en flott helg sammen med Hamar og de andre Hedmarks løperne. Utfordrende løyper og føre er nyttige erfaringer for våre løpere å ta med seg.

Her er resultatene: https://www.skiforbundet.no/harstad/start--og-resu...Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.