Hovedlandsrennet - sesongens høydepunkt for 15-og 16-åringene

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Feb 2020


I helga ble Hovedlandsrennet i nordiske grener for 15-/16-åringer arrangert i Nybygda. Vi var nærmest på hjemmebane og nøt godt av å være lommekjent i de harde løypene arrangørene bød på. Mang en treningsøkt er blitt kjørt her i løpet av vinteren så terrenget var kjent. OIL stilte med fire løpere i 16-årsklassen; Live, Ida, Herman og Vegard. Fredag var det 5 km klassisk for jentene og 7,5 km klassisk for gutta. Føret var skarpt og konkurransen hard. Noen uhell skjedde underveis men stort sett var alle fornøyde med dagen. Ida stod for vårt beste resultat med en sterk 49.plass etter å ha fullført siste del på brukket ski etter et fall.

Lørdag stod sprint og langrennscross på programmet i fristil. Været var ustabilt denne dagen og mange av gutta i G15 fikk dårligere forhold pga regn og snø. I G16 slo Vegard til med årsbeste i prologen og var med minste mulig margin rett utenfor topp 30 (knallbra!) og kom akkurat ikke med i finaleheatene som ble kjørt senere. Live og Ida gikk også sterkt, og var kun 2,2 og 2,8 sekunder fra finaleplass som nr 40. og 45. Langrennscross-konkurransen ble kjørt etter sprint-prologen og var en artig og krevende øvelse med mange utfordringer både oppover og nedover. Langrennscross har vært kjørt noen år i HL-sammenheng og er for alle som vil prøve seg på en litt annerledes konkurranse. 

Søndag stod stafetten for tur. Hedmark skikrets stilte med 5 jentelag og 7 guttelag. Totalt stilte 130 guttelag og 80 jentelag til start. Været var strålende også denne dagen og føret skarpt. Løypa felte mange i en utfordrende nedoverbakke, spesielt for jentene, men de fleste kom i mål uten større skader.  

Totalt stilte ca 1000 skiløpere til start i årets HL. Dette er årets høydepunkt for aldersklassen 15/16 år og Nordbygda innfridde med sitt supre arrangement! Løperne i kretsen samlet seg ved bua til Hedmark skikrets alle dagene og følte samhørighet gjennom hele helga som ble toppet med pizza på Peppes i Brumunddal etter premieseremoni lørdag kveld og stafetten på søndag der alle gjorde sitt beste for laget og kretsen. 


Resultater: https://www.skiforbundet.no/hl2020/start--og-resultatlister/ 


                  Live med stafettvenner


Ida gikk på Hedmarks førstelag i stafetten

Glade Ottestadløpere med heiagjeng


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.