Ski NM på Gåsbu

Postet av Ottestad IL - Ski den 17. Jan 2018

Et flott NM-arrangement på Gåsbu arrangert av Vang Skiløperforening er nå historie. Martine Slokvik, som er førsteårs senior, tråkket like gjerne til med imponerende 4 NM løp på 4 dager. Det startet litt forsiktig med 64.plass i prologen på klassisk sprint, noe som var et stykke unna å avansere til finalen. På fredagens 10 km fristil gikk hun er veldig sterkt løp og gikk inn til 54.plass av 91 startende. NM fortsatte med 15 km skiathlon på lørdag. Martine fikk ikke optimale ski på 7,5 km klassisk, men gikk godt på fristilsdelen og avanserte flere plasser. Her ble hun nr 50 av 63 løpere. 

På søndag var det duket for skisportens store festdag med NM-stafetter på Gåsbu. Ottestad stilte lag i både dame og herrestafetten med ikke mindre enn 5 debutanter i denne sammenhengen. Herrene var først ut. Lars-Haakon innledet i klassisk og fra en startposisjon nesten bakerst, jobbet han seg oppover i feltet og vekslet som nr 96. Tommy og Erik fulgte opp med gode fristilsetapper utfra egne forutsetninger, og de ble nr 120 av 131 startende lag. Laget hadde et håp om å passere 5 km før mål uten å bli tatt igjen av tetlagene, og det holdt nesten:


Damene gjennomførte sin stafett over 3 ganger 5 km litt senere på dagen. Ada startet i klassisk og taklet startetappen på en flott måte. Martine gikk veldig raskt på sin fristilsetappe og gikk laget opp 32 plasser. Emma avsluttet for Ottestad med et sterkt løp og gikk laget inn til 61.plass av 80 lag. Alle syntes det var gøy å gå NM stafett på "hjemmebane".


Neste år går NM del 1 med stafett i Meråker. Ottestad satser på å stille lag i både dame- og herreklassen, kanskje med noe lavere gjennomsnittsalder på herrelaget.


Resultater fra NM finnes her: https://www.skiforbundet.no/nm...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.