Junior-NM på Savalen

Postet av Ottestad IL - Ski den 16. Mar 2019

Årets junior-NM ble arrangert på Savalen andre helga i mars og her stilte vi med våre tre juniorer Emma, Ada og Simen. Det var et flott arrangement, der du måtte være i din aller beste form for å hevde deg i svært tøffe løyper. Arrangørene fikk ekstra jobb på første konkurransedag, da det var sterk vind og nysnø så starten måtte utsettes i to timer for å få gjort i stand løypene. Lørdag fikk vi se Savalen på sitt beste med flott vintervær, før det ble vind igjen på søndagens stafetter. Utøverne våre bodde på Narumshyttene rett ved løypa og hadde en flott helg sammen med Hamarjuniorene. Ada leverte sesongbeste på fredagens 5 klassisk og hennes 46.plass ble OILs beste resultat i årets junior-NM. Det var gøy å følge med Hedmarks løpere i årets NM med mange gode prestasjoner. Junior NM ble avsluttet med en svært spennende herrestafett der Hedmark med fire lokale løpere vant sølv etter spurtoppgjør.

Advarsel i starten av den krevende løypa!

Emma gikk tre jevne gode løp under årets NM, men følte hun manglet litt på sin aller beste form. Individuelt ble det 55.plass på 5 km klassisk og 65.plass på 10 km fristil.

Ada hadde virkelig funnet klassiskformen til årets NM. Det ga 46.plass på 5 km klassisk. Det gikk noe tyngre på 10 km fristil til 75.plass. Her ut fra start på første etappe i stafetten.

Simen leverte tre jevne renn. Det ga 103.plass i 10 km klassisk og 95.plass i 10 km fristil. Etter flere sykdomsperioder, opplevde han å mangle litt på toppformen i årets NM.