Dugnadsår og siste krampe-tak før Jul

Postet av Ottestad IL den 31. Okt 2018

Da er sesongen i ferd med å avrundes for de fleste av våre lag. En sesong som åpnet krevende rundt det rent sportslige, da Idrettsparken ble forvandlet til et grustak, hjemmekamper ble omrammet til bortekamper med mye reising og det ble trangt om trenings-fasilitetene. I denne fasen skal alle involverte lagledere og trenere berømmes, da de har taklet dette på en forbilledlig måte, vist stor fleksibilitet og storsinn og delt broderlig på det vi har hatt å dele – helt fra seniornivå til de minste knøtte-lag.

Så nærmet ferien seg.  Brått ble grønne ruller med gress trillet ut i Parken, gjerder, asfalt og lysmaster kom på plass og etter hvert sågar innbytterbenker og teknisk bu, mye takket være Mandagsklubben og Bjarne Kise's iherdige dugnadsinnsats. Mandagsklubben er en gjeng verd sin vekt i gull for oss, måtte de bestå langt inn i evigheten! Vi rakk å kjøre en flott åpningsfest og en fantastisk Fotballskole også, før vi alle hengte bort treningsdresser, la vekk fotballsko og tok oss en velfortjent lang ferie sammen med badeshortsen vår.

Mange meninger og mye kan sies om kunstgress og prosjektet i Parken, men hevet over enhver tvil og diskusjon; For et flott anlegg vi har fått! Det har vært storveis å gå turer forbi parken på kveldstid eller i helgene i sommer og gjennom høsten. Plutselig er det aktivitet, liv og latter i Parken til lenge etter at sola stuper ned bak Bangsberget. Ser man ett år eller lenger tilbake i tid, møtte man som oftest stillhet på de samme turene – og et ubevegelig, traust skilt som fortalte alle forbi-spaserende «Banen Stengt» En applaus til oss medlemmer, ildsjeler og ansatte i Ottestad IL som sammen har fått til noe slikt – nok en grunn til å føle seg stolt i gult og svart!

Mye dugnad før gresset lå der. Med gress på plass kom også lags- og foreldredugnadene. Vi knallåpnet med å arrangere 5 kamper i åpent Nordisk for Jenter 16 i Juli. Høstsesongen rullet i gang da skolen startet opp igjen i august og omtrentlig 250 fotballkamper har rullet over det nye «teppet» i Parken siden da. Kioskdugnadlister har parallelt rullet ut i et uhorvelig tempo. I september var det, etter mange år, vår tur igjen til å arrangere Stangemesterskapet – og et felles dugnadløft av de sjeldne, nytt anlegg og velvillige værguder – leverte en fantastisk fotballhelg for både store og små. Gjennom høsten har vi også hatt Talent Cup rullende fra morgen til kveld hver eneste helg på HIAS og i Parken – også det med kioskvakter og kampverter i dugnadsånd.

Så har vi kommet til november og man skulle kunne tillate seg å tenke at fotballen nå stenger dugnaddøra for i år. Men nei –. Først har vi igjen 2 svære mønstringer på tampen for å slå litt på stortromma og feire oss selv. Lørdag 10. november er det DDE-konsert i vår egen Stor-stue Ottestadhallen. Her skal det legges golv, rigges scene og lys, bæres bord og stoler, bespises, tappes og skjenkes – alt for å lage en storstilt «happening» i Ottestad som før-fest til vår egen Idrettsgalla dagen etter. Det er Ottestad IL Fotball som er teknisk arrangør – mens Ottestad IL fronter arrangementet og vi håper at så mange som mulig i fotballen, i idrettslaget, i nabolaget, i Stange og ellers i fra fjern og nær virkelig støtter opp om dette arrangementet slik at vi får testet ut vår egen storstue. Kanskje kan vi bli en etablert del av Kønnband-arrangementet og arrangere flere store konserter i Ottestadhallen? Da håper vi publikum viser at der ønskelig med slike tiltak i vårt nærområde og stiller mannsterke opp.

11. november er det duket for den store Idrettsgallaen. Der blir det også behov for en storstilt dugnadsinnsats – med kakebakst, rigging av stoler, lys og scene alle andre små og store ting som skal til for å få et slikt arrangement til å fungere. Det blir prominente gjester, konferansier og underholdning og mange spennende prismottakere så vi håper på fullt hus også her.

Når lyset slokkes i Ottestadhallen gjenstår en siste dugnad for 2018. I år skal også vår tradisjonelle Julekalender ut på markedet i vårt nærområde. Ottestad IL Fotball v/styret bestemt at vi i år får ansvar for å selge 10 kalendere pr. familie i alle årganger – fra 6 år – til og med senior! Alle har gitt sitt i dugnadene i år og derfor velger vi, av flere årsaker, å spre belastningen på siste dugnad slik at denne blir overkommelig for alle parter.

Med dette vil vi i Ottestad IL Fotballstyret få takke alle foreldre og lag for en formidabel flott innsats i dugnadsåret 2018. Vi har fått noen tilbakemeldinger gjennom dugnadsåret som vi vil ta med oss inn i planleggingen av neste års dugnader – for det er nå en gang slik at uten dugnader og deres fantastiske innsats har ingen ting av ovennevnte «liv laga». Hjertelig takk for innsatsen!


Ottestad IL Fotball v/styretGratulerer til våre damer

Postet av Ottestad IL den 29. Okt 2018

Gratulerer så mye med en fantastisk sesong og velfortjent opprykk til 2. Divisjon! Vi snakker nok for alle i Ottestad IL og ikke bare oss i fotballen når vi sier - Vi er fryktelig stolte av dere!!! 

Med en supergratulasjon fra 

Styret i Ottestad IL FotballKunne du tenke deg å delta i administreringen av Ottestad IL - Fotball?

Postet av Ottestad IL den 25. Okt 2018

Administreringen av Ottestad IL Fotball, både den daglige driften og sett i et lengre perspektiv, er avhengig av at flere frivillige verv er besatt av engasjerte personer. Over tid skjer det utskiftninger i styret og andre verv, og nye personer må inn. Fotballgruppa er på utkikk etter personer som har lyst til å bidra i denne sammenheng. Det stilles ingen krav til fotballkompetanse for de fleste av vervene. Det eneste som trengs er engasjement og litt lokalpatriotisme - sammen med lysten til å skape noe, forme noe og glede noen! Ja - det tar noe av din tid som du tenker du kan bruke til andre ting - men det å gjøre noe i sammen med andre og se resultater av det vokse frem, gir noe så voldsomt mye tilbake, at vi som tok steget inn i dette i sin tid kjenner på abstinenser når vi er utenfor miljøet i kortere perioder.

Er ungene ute av redet eller har jobbsituasjonen endret seg, så du endelig har tid til å prioritere andre ting? Vi hører gjerne fra deg. Man MÅ ikke ha barn i klubben for å bli en integrert del av klubben heller. Har du flyttet inn i nabolaget, er du bestefar eller bestemor, onkel-, tante eller kanskje en bror. Er du pensjonist, mosjonist eller har du aldri blitt spurt - om du tror du har kompetanse, egenskaper eller simpelthen tenker at du kan ha noe å bidra med - kontakt oss. Ingen bidrag er for små i OIL fotball - vi trenger alle slags folk, uansett - selv om du som tidligere nevnt ikke skulle ha erfaring med fotball i det hele tatt. 

Styret vil, gjennom Kvalitetsklubb-prosjektet som pågår reorganisere enkelte av de mest tidkrevende vervene, slik at arbeidsbelastningen for den enkelte blir overkommelig i en ellers travel hverdag. Når Ottestad IL Fotball er sertifisert som kvalitetsklubb har fotballgruppa utviklet et styrings-rammeverk som vil være til god hjelp for de involverte. Om du føler for å kunne ta på deg et verv nå, så vil du i tillegg få anledning til å bidra til å legge disse rammene.

Styret i fotballgruppa ønsker tilbakemelding fra enhver som ønsker og har mulighet til å bidra i administreringen av Ottestad IL Fotball. Nærmere beskrivelse av de ulike verv kan vi komme tilbake til etter hvert.

Fotball er en viktig fritidsaktivitet for barn, ungdom og de litt eldre i Ottestad. Det er derfor viktig at et godt tilbud kan opprettholdes og videreutvikles. Vi håper alle som har mulighet til å bidra gir oss et hint. Ta en prat med oss da vel - så ser vi om det er noe som kan fenge.


Send en kort, liten e-post til FIKS-ansvarlig Kristin Graaberget - kristin.graaberget@gmail.com , eller legg igjen en kommentar under her og vi tar gjerne kontakt med deg for en prat.


Med kryssende fingre og ønsker om en fin høst.


Styret i Ottestad IL FotballEt mesterskap er over!

Postet av Ottestad IL den 2. Sep 2018

PremieutdelingI 2018 har det vært gjennomført en rekke mesterskap i ulike idretter – lokalt, nasjonalt og internasjonalt -og så har vi Stangemesterskapet, da! Den viktigste Fotballhelga i Stange Kommune som i år arrangeres for 38 gang, og som akkurat i denne time avrundes! 

I år så var det Ottestad IL Fotball sin tur til å få æren av å være vertskap – og vi har i lengre tid gledet oss til å presentere vårt ny-åpnede idrettsanlegg som turneringsarena for våre kjære naboklubber. Og for en fantastisk helg det skulle bli! 101 lag, representert ved ca. 950 jenter og gutter i alder 6 til 16 hadde alle gjort sine forberedelser før de stilte spilleglade og spretne til avspark i strålende solskinn over 2 dager. En sann fornøyelse å skue utover fra speaker-bua, der våre 2 eminente speakere styrte all direkte-kommunikasjon mot de store masser med dommerfløyter og fløyelsstemmer, med stor vekt på Fair Play og kunstgressvennlig hundehold! Mange takk skal de ha for hjelpen begge 2.

Det har alt i alt vært sparket fotball på to stk. 3’erbaner, tolv stk. 5’erbaner, fire stk. 7’erbaner og en stk. 9’erbane, hvor hele 47 dommere har hatt en aktiv rolle for at alle kamper skulle gå verdig og fint for seg og følge de nedtegnede regler for fotballen. Dette har de alle gjennomført med glans og en stor takk til disse våre unge talentfulle fløyteblåsere for deres bidrag til en fin turnering.

I barnefotball er resultater og plasseringer uvesentlig. Vi kan ut fra hva vi har sett og opplevd i helgen likevel si at det gror godt i Stange-fotballen! Mye flott lagspill og mang en flott enkeltprestasjon er bivånet. I ungdomsfotballen ble det kåret 2 mestere – I jenter 15 år og i jenter 14 år gikk begge «bøttene» til vår egen klubb Ottestad IL Fotball. Vi gratulerer våre jenter med strålende fotballspill og mesterskapstittel!

For at et slikt arrangement skal kunne gå av stabelen må det mange hender til og ikke mindre enn hele 130 frivillige har vært delaktig til at dette har kunnet bli så velfungerende og bra som det ble. Gjennom roller som premie-utdelere, parkeringsvakter, kampverter, «grillsjefer» og kioskansvarlige, videre søppeltømmere og do-vaskere, kaffekokere og ikke minst kakebakere og folk som stiller med lydanlegg på kort varsel, har ALLE gitt sitt vesentlige bidrag til at en slik turnering kan bli til. Mange takk til alle de meget flinke frivillige foreldre og foresatte som uten dikkedarer tar oppgaver på strak arm og leverer på høyeste internasjonale nivå! (ikke tull dette – helt unikt!)

Hva gjelder Røde Kors så var de behjelpelig til stede. Heldigvis ble arbeidsbelastningen her å anse som beskjeden selv om oppholdstiden er av et format vi så absolutt må trekke frem! Takk så mye for at dere stilte opp for oss gjennom 2 lange dager! Hva vi kjenner til ble beholdningen ett overtråkk og en Paracet til en foresatt, - de berammede var begge særs fornøyd med behandlingen!

Ottestad Idrettspark har en utfordring hva angår meget store ansamlinger av folk – nemlig parkeringsplasser. Vi som arrangør følte veldig på akkurat denne utfordringen og vil derfor rette en stor takk til ALLE våre aktive, deres familiemedlemmer og beboere ellers i nærområdet som fulgte vår oppfordring om å ta sykkel og beina fatt. Parkering har faktisk ikke vært en utfordring i Parken i helga, vi har hele veien igjennom hatt parkeringsplasser til disposisjon når nye kjøretøy har kommet til. Mange tusen takk for dette til alle Ottestad-beboere og medlemmer av idrettslaget!

Ett arrangement av en slik størrelse ruller aldri gjennom til ende uten at enkelte små insidenser og utfordringer oppstår. Til dette vil jeg si til våre besøkende lag, spillere, trenere, lagledere og publikum; Mange takk for forståelsen, evnen til løsningsorientering og tålmodigheten dere har utvist oss. Det er stor glede å oppleve slik forståelse og samarbeidsvilje som gis fra alle våre gjestende lag og tilreisende publikummere fra nabobygdene. En stor takk til dere alle.

Avslutningsvis skal vi nevne noen ved navn – fordi de fortjener dette – og fordi arrangementet hadde blitt veldig vanskelig å gjennomføre uten disses tilstedeværelse. Flere av disse har over 30 timers arbeidsøkt bak seg siden fredag kveld, og har ellers drevet hektisk møtevirksomhet, telefonvirksomhet, eller rigid mønsterbombing av diverse excel-ark for å få kabaler til å gå opp i innspurten før det første avsparket. Ane-Guro Skaare Rekdal har i et drøyt halvår – og gjennom helgen - båret planleggingen på sine skuldre og lagt fundamentet for en flott fotball-helg! Linn Lochert har jobbet sammen gode dugnadsteam som har løst sine oppgaver prikkfritt. Banesjef Bjarne Kise har plukket sammen nok mål og utstyr og ordnet logistikk og dugnad slik at fotballkamper i det hele tatt har kunnet arrangeres – i tillegg til en haug med andre uvurderlige små-detaljer som bare en kar som han tenker på. Tore Roseth har bistått på en haug av tilretteleggingsoppgaver i tillegg til å ha ansvaret for Kampvertene og hele dommerstaben på nærmere 50 stk. Jostein Engh har hatt en finger oppe i det meste – i tillegg til å bære kiosk og grillansvar, samt økonomiansvaret på sine skuldre. Kristin Graaberget har holdt skansen i sekretariatet gjennom helgen og avslutningsvis skal leder i idrettslaget Torfinn Kringlebotten trekkes frem da han på ekstraordinært kort varsel kastet alle andre helge-planer over bord og bisto oss i Fotballgruppa med en viktig rolle som speaker. Må hans kone tilgi oss! Tusen hjertelig takk til disse ildsjeler som har utgjort selve navet i et arrangement myntet på frivillighet. Uten slike mennesker er gjennomføring av noe sånt en umulighet!

Så ber vi på det mest ydmykeste om tilgivelse om vi mot formodning skulle ha glemt å nevne funksjoner eller navn! Det har ikke vært med hensikt og ingens innsats i frivillhetens navn skal forsmås. En stor unnskyldning og takk til alle som må føle seg glemt i dette innlegget.

Vedlagt en flott og luftig video av Thomas Kjønningsen som gir et fint bilde på hva vi alle har vært med på å få til denne september-helgen! Med dette en siste stor takk til alle som har tatt del i begivenheten– herved erklærer vi Stangemesterskapet 2018 for endelig lukket!Ottestad IL Fotball v/StyretDet grønnes i Parken!

Postet av Ottestad IL den 7. Jun 2018

Hurra for frivilligheten i Ottestad IL Fotball! 

I dag startet ut-rulling av 9'er-banen i Parken og det var ingen sak å få frivillige armer og ben til å hjelpe oss med dette! Mandagsklubben og noen andre gjorde at det tilsammen møtte 12-13 stk. på morgenkvisten, klar til å ta fatt på et nytt kapittel i Ottestad IL 's historie. Kl. 10.30 i dag ble første løper rullet ut. 

2 proffer - en ung herre fra New Zealand og en svensk dame (som styrer det hele) - styrer og bistår og sørger for at leggingen foregår på beste mulige måte! Våre fantastiske frivillige jobber og løper på svenske kommandoer!

9'er-banen antas ferdig lagt ut i dag - i morgen vil påfyll av sand og granulat ankomme stadion. Samtidig høvles 11'er-banen ferdig i dag og asfalt rundt kanter skal så legges. Da vil det være klart for å legge ut gresset som antas være på plass og lagt ut i løpet av helgen. Så skal det i tillegg opp noen nett og andre fasiliteter rundt banen som vil bli ivaretatt i løpet av neste uke. Spennende og gøy! Snart kan vi spille ball på nytt underlag i Parken - dere.

Kl. 13.30 er 70% lagt ut! Fantastisk! 


Ikke alle ville være med på bilde - men her er noen av hardhausene som deltar i dag!

Mange takk til alle som trår til for å hjelpe.