Norgescupen i gang for juniorene

Postet av Ottestad IL - Ski den 13. Jan 2019

Simen i godt driv på 10 km klassisk søndag. Foto: Stine Olsen Kirkevik

Denne helga startet juniorene med Norgescup på Konnerud. Simen imponerte stort i NC-debuten med to gode renn: 60. plass på 10 km fristil fredag og 50. plass og ett NC-poeng på 10 km klassisk søndag. Dette var stor fremgang fra fjorårssesongen der hans beste plassering i Hovedlandsrennet var 187. plass og tidsdifferansen til vinner nå er kortet ned med over ett minutt.

Etter over en måned med skade og mye sykdom, stilte Ada til start på Konnerud uten forventninger om de store resultatene, men med håp om positive svar fra kroppen igjen. På lørdagens sprintprolog gikk hun et godt løp til 50. plass og ett NC-poeng, ca 5 sekunder fra finaleplass. Søndagens 7,5 km klassisk var tøff etter sykdomsperioden og ga 72. plass. Det viktigste er likevel at kroppen begynner å fungere igjen og at det gikk bedre enn forrige helg med kortere avstand opp til vinneren.

Ada på søndagens 7,5 km. Foto: Johannes Wiken

Emma var den eneste av våre som stilte til start alle tre dager, og hun viste stabilt god form hele helga. Hun startet solid på fredagens 5 km fristil med en 59. plass. Hun kom til mål med mer krefter igjen, så her kan det fort bli NC-poeng utover vinteren. Lørdagens sprintprolog ble gjennomført på en god måte, det ble 53. plass, ett sekund bak Ada. Søndagens 7,5 km klassisk ble gjennomført med flott klassiskteknikk og to gode runder i de harde løypene på Konnerud, og dette holdt til en ny 59. plass.

Emma på vei opp en av de bratte bakkene. Foto: Johannes Wiken

Gratulerer med super innsats alle tre. Vi gleder oss til å følge dere videre i skisesongen. Nå venter en treningsperiode, før det blir KM-helg 26.-27. januar og nye NC-renn på Åsen 8.-10. februar.