Klubbmesterskap onsdag 27.mars

Postet av Ottestad IL - Ski den 23. Mar 2019

Årets klubbmesterskap gjennomføres i fristil og er lagt inn i klubbrennet på Gåsbu onsdag 27/3. Det er klasser for skiløpere i alle aldre i klubbrennet. Klubbmesterskap fra 11 år og eldre. 

Påmelding her innen mandag kveld: https://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=48037&addfuture=30&focusuid=47584

Det er også mulig å melde seg på frem til kl 18.00 på Gåsbu. 

Første start er kl 18.30. 

Premieutdeling for klubbmesterskapet er på skiavslutningen mandag 8.april. Alle deltagere i klubbmesterskapet premieres. I tillegg vil alle som har deltatt i 4 eller flere klubbrenn premieres på skiavslutningen. 

Vi håper å se deg på start! 


0 Kommentar

Stillinger ledig i skigruppa

Postet av Ottestad IL - Ski den 18. Mar 2019


Er du en av dem som synes langrenn er en strålende aktivitet? Har du barn som er aktive i skigruppa, eller bruker du de fantastiske løypene i nærområdet? Da bør du lese videre, vi trenger deg. Ingenting av dette går rundt av seg selv uten engasjerte frivillige. Akkurat nå har vi noen ledige stillinger i skigruppa.


Assisterende løpsleder for CC-løpet (haster)

CC-løpet arrangeres 27. april. Skigruppa er teknisk arrangør. Vi har en løpsleder på plass som vil planlegge løpet i forkant, men som ikke har mulighet til å være tilstede selve løpsdagen. Dette er derfor et lavterskeltilbud for å komme inn i skigruppas flotte arrangørstab. Har du lyst til å ta på deg ansvaret med å få i land CC-løpet 2018? 


To medlemmer i gruppestyret i skigruppa

Før vi går inn i ny sesong trenger vi påfyll av nye medlemmer til gruppestyret. Per i dag er vi tre; leder, sportslig leder og dugnadsansvarlig. Vi trenger en som kan jobbe med sammen med daglig leder i Ottestad IL med å skaffe sponsorer. Vi har også behov for en som kan være arrangementsansvarlig. Det innebærer å koordinere gruppens arbeid med diverse arrangementer. Gruppestyret har ca 5 møter i året. Som de andre gruppestyrene i OIL honoreres ikke medlemmene, men du kan glede deg over å være med å legge tilrette for treningsglede for store og små.


Løpsleder for HA-løpsfestival  

HA-løpsfestival er et årlig arrangement siste helgen i oktober. Skigruppa har arrangert dette i flere år, så rutinene er på plass. Men det er alltid rom for å videreutvikle arrangementet. Har du lyst til å ta denne lederoppgaven? 

Spente barn før start på Energisprinten 2018. Foto: Johannes Wiken


Vi trenger deg! 

Ta kontakt med Karianne Eide Longva, e-mail kelongva@hotmail.com / 97162042


0 Kommentar

Junior-NM på Savalen

Postet av Ottestad IL - Ski den 16. Mar 2019

Årets junior-NM ble arrangert på Savalen andre helga i mars og her stilte vi med våre tre juniorer Emma, Ada og Simen. Det var et flott arrangement, der du måtte være i din aller beste form for å hevde deg i svært tøffe løyper. Arrangørene fikk ekstra jobb på første konkurransedag, da det var sterk vind og nysnø så starten måtte utsettes i to timer for å få gjort i stand løypene. Lørdag fikk vi se Savalen på sitt beste med flott vintervær, før det ble vind igjen på søndagens stafetter. Utøverne våre bodde på Narumshyttene rett ved løypa og hadde en flott helg sammen med Hamarjuniorene. Ada leverte sesongbeste på fredagens 5 klassisk og hennes 46.plass ble OILs beste resultat i årets junior-NM. Det var gøy å følge med Hedmarks løpere i årets NM med mange gode prestasjoner. Junior NM ble avsluttet med en svært spennende herrestafett der Hedmark med fire lokale løpere vant sølv etter spurtoppgjør.

     Advarsel i starten av den krevende løypa!


Emma gikk tre jevne gode løp under årets NM, men følte hun manglet litt på sin aller beste form. Individuelt ble det 55.plass på 5 km klassisk og 65.plass på 10 km fristil.


Ada hadde virkelig funnet klassiskformen til årets NM. Det ga 46.plass på 5 km klassisk. Det gikk noe tyngre på 10 km fristil til 75.plass. Her ut fra start på første etappe i stafetten.


Simen leverte tre jevne renn. Det ga 103.plass i 10 km klassisk og 95.plass i 10 km fristil. Etter flere sykdomsperioder, opplevde han å mangle litt på toppformen i årets NM.


Resultater: https://www.langrenn.com/nm-junior-savalen-2019-alle-resultater.6200699-114053.html


0 Kommentar

Hovedlandsrenn 2019

Postet av Ottestad IL - Ski den 3. Mar 2019

Even Thorvaldsen på seierspallen og mottar sølvmedalje i sprint G16 2019. Even gikk en god prolog med 5. beste tid av 269 startende. Deretter gikk han videre fra kvartfinale og semifinale. I finalen var han rett bak gullet. Strålende innsats av en veldig flott utøver. 


Stolt gutt med medalje og diplom. Vi gratulerer!

Hovedlandsrennet er årets store mål for gutter og jenter som går ski i klassene 15 og 16 år. I år var det fem Ottestadløpere med. I J15, Ida Hult og Live Eide Longva. I G15, Vegard Krogh og Herman Liahagen. I G16, Even Thorvaldsen. Totalt var det ca 1000 løpere som gikk, på fredag var det 5 km skøyting for J15/G15 og 7,5 km skøyting for G16. Lørdag var det klassisk sprint og søndag var det stafett.

På fredag var det strålende sol og fantastiske forhold. Den dagen var det Vegard som var mest fornøyd med rennet sitt og nådde målet om å komme innenfor 1/3 beste. Da får man nemlig premie og diplom og det er tøffe tak med så mange til start. 

Vegard med god fart på 5 km skøyting.


På lørdag var det også strålende sol og klart for klassisk sprint. Det var ikke bare Even som var fornøyd den dagen. Ida nådde sitt mål og ble nr 28 i prologen og gikk videre til kvartfinale. Der ble hun nr 4 og røk ut, men det ble en fin 20 plass på sprinten. Live ble innenfor 1/3 beste og fikk diplom.

Ida i høy prologfart på lørdagens klassisksprint. 


For de som ikke går videre fra prologen arrangeres det skicross! Det er gøy! Og da snus skuffelse fort til glede igjen. Se video som viser den kule løypa.

På søndag var det klart for stafett. Hedmark skikrets setter sammen lag med løpere fra hele kretsen. Våre løpere gikk på forskjellige lag. Herman var den eneste av våre som hadde en ankeretappe, den gikk han strålende og følte at sesongen endelig var i gang etter en lang sykdomsperiode. Vi gleder oss til fortsettelsen! Ida gikk en strålende 2. etappe for sitt lag. Even, Vegard og Live hadde alle førsteetapper og gikk godt i trange spor med mange løpere (129 guttelag og 88 jentelag på start). 

Vegard og Even klare for 1. etappe i guttestafetten.

Live klar for 1. etappe i jentestafetten.

Herman varmer opp før sin etappe. 

Alle resultater fredag: https://live.eqtiming.com/47496#result:176205-570835-1074819-1-1-

Alle resultater lørdag: https://live.eqtiming.com/47505#result:21.1-570939-0-0-1-

Alle resultater søndag: https://live.eqtiming.com/47520#result:176254-571058-1075275-1-2-0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline