Dobbeltseier til Even i KM

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Jan 2019

Even klinket til med seier begge dager under helgas KM-øvelser

Denne helga har det vært KM sprint fristil på Kjellmyra og KM klassisk fellesstart på Magnor. Ottestad stilte med 12 løpere som ga alt i løypa, og vi fikk mange gode plasseringer i rennene. Even imponerte med dobbeltseier i en av de største klassene G16. Ada vant KM J18 lørdag. Martine tok bronse under lørdagens KM sprint. Ida kom sterkt tilbake etter lørdagens fall og vant KM sølv søndag. I jenter 12 ble det ikke mindre enn tre pallplasser i helgas renn med 1. og 2.plass til Kaja og en 3.plass til Charlotte.

Vi gratulerer med alle flotte resultater!

Blide skivenninner imponerte i helgas renn

Ada på vei mot KM gull i lørdagens sprint

Fornøyd medaljevinner Martine i J13

Sterke resultater i søndagens renn med 2.plass til Ida og 5.plass til Live i J15

Resultater lørdag:

Resultater søndag:

Sak HA:

Støtt løypekjøring i Ottestad

Kilometervis med løyper venter på deg i nærområdet

Med snøfallet den siste uka er det nå flotte skiforhold i Ottestad. Det er kjørt opp fine løyper i hele løypenettet på jordene i tillegg til løypene i idrettsparken. Vi håper mange benytter muligheten for en skitur i nærområdet nå som det er så flott.

Løypenettet i Ottestad og i Idrettsparken kjøres i regi av skigruppa, og det legges ned veldig mange dugnadstimer for å gi mulighet for skiopplevelser i nærområdet. Vi har kjøpt ny sporsetter for å sette enda bedre spor. Vi setter stor pris på om dere som benytter dere av løypene støtter oss på Ottestad ILs konto: 1813. 65. 01980 eller på Vipps nr. 130463 (Velg  Støtte til skiløyper i Ottestad).

Styreleder Torfinn Kringlebotn var ute og testet den nye sporsetteren lørdag formiddag

LØRDAG 26.JANUAR kl 11-12

Dette trenger barna: Klær etter forholdene, ski, staver og gjerne refleksvest med navnet godt synlig foran og bak.

Ta gjerne med matpakke og sitteplate, så avslutter vi med å spise sammen.

Sjekk ski.ottestadil.no hvis vær og føre skulle endre seg. Følg oss gjerne på facebook Ottestad IL ski!

Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi sees!

Kontaktperson: Siw-Anne Moland Nes 93261855

Fine muligheter for skiaktiviteter i nærmiljøet

Postet av Ottestad IL - Ski den 18. Jan 2019

Fantastiske forhold rett utenfor stuedøra i Ottestad. Bildet er tatt fredag 18.1.19.

Nå er det strålende forhold for aktiviteter med ski på beina. Det er kjørt opp fine løyper på jordene og i idrettsanlegget er det løyper og store flater som egner seg for lek. Vi håper så mange som mulig benytter seg av mulighetene nå som det er så flott. I idrettsparken står lysene på frem til kl 21 på hverdager.

Skigruppen arrangerer skileik for førskolebarn (2013) i Ottestad. Første gang var lørdag 17.1. Da deltok minst 30 glade barn, og veldig fornøyde foreldre. Vi fyrte opp bålkurven og spiste etterpå, populært og hyggelig!

Neste skileik er planlagt lørdag 26.1. kl 11-12. Velkommen!

For barn født i 2012 og eldre har vi faste treningsgrupper hver mandag. Det er aldri for sent å melde seg på om det er noen som ønsker å bli med nå som forholdene er så fine.

Vi minner også om Telenorkarusellen som vi arrangerer mandag 28.11. Et uhøytidelig skirenn som er åpent for alle. Se informasjon under arrangementer.

Løypenettet i Ottestad og i Idrettsparken kjøres i regi  av skigruppa. Vi har kjøpt ny sporsetter for å sette enda bedre spor, dette kommer oss alle til gode.  Vi hadde satt stor pris på om dere som benytter dere av tilbudet gir en skjerv på Ottestad ILs konto: 1813. 65. 01980 eller på Vipps nr. 130463.

Norgescupen i gang for juniorene

Postet av Ottestad IL - Ski den 13. Jan 2019

Simen i godt driv på 10 km klassisk søndag. Foto: Stine Olsen Kirkevik

Denne helga startet juniorene med Norgescup på Konnerud. Simen imponerte stort i NC-debuten med to gode renn: 60. plass på 10 km fristil fredag og 50. plass og ett NC-poeng på 10 km klassisk søndag. Dette var stor fremgang fra fjorårssesongen der hans beste plassering i Hovedlandsrennet var 187. plass og tidsdifferansen til vinner nå er kortet ned med over ett minutt.

Etter over en måned med skade og mye sykdom, stilte Ada til start på Konnerud uten forventninger om de store resultatene, men med håp om positive svar fra kroppen igjen. På lørdagens sprintprolog gikk hun et godt løp til 50. plass og ett NC-poeng, ca 5 sekunder fra finaleplass. Søndagens 7,5 km klassisk var tøff etter sykdomsperioden og ga 72. plass. Det viktigste er likevel at kroppen begynner å fungere igjen og at det gikk bedre enn forrige helg med kortere avstand opp til vinneren.

Ada på søndagens 7,5 km. Foto: Johannes Wiken

Emma var den eneste av våre som stilte til start alle tre dager, og hun viste stabilt god form hele helga. Hun startet solid på fredagens 5 km fristil med en 59. plass. Hun kom til mål med mer krefter igjen, så her kan det fort bli NC-poeng utover vinteren. Lørdagens sprintprolog ble gjennomført på en god måte, det ble 53. plass, ett sekund bak Ada. Søndagens 7,5 km klassisk ble gjennomført med flott klassiskteknikk og to gode runder i de harde løypene på Konnerud, og dette holdt til en ny 59. plass.

Emma på vei opp en av de bratte bakkene. Foto: Johannes Wiken

Gratulerer med super innsats alle tre. Vi gleder oss til å følge dere videre i skisesongen. Nå venter en treningsperiode, før det blir KM-helg 26.-27. januar og nye NC-renn på Åsen 8.-10. februar.