Sesongavslutning for skigruppa

Postet av Ottestad IL - Ski den 31. Mar 2017


Vi inviterer til sesongavslutning for Ottestad ski mandag 3.april kl 18-1930 på klubbhuset i Ottestad idrettspark! Det serveres pølser og frukt til barna. Ta med eget drikke. (Vi lager kaffe til de voksne)
Utdeling av deltakerpremie til alle medlemmer og premiering av årets klubbmestere.
Velkommen!



Gull, sølv og bronse på KM stafett

Postet av Ottestad IL - Ski den 26. Mar 2017

OIL på toppen i G13-16 på Natrudstilen.



Dette herlige trekløveret var først ute av OIL-lagene. Ingen tvil om at det var gøy å gå stafett!


06-gjengen stilte med mix-lag i G11-12 og hadde fin fart i sporet!


Fornøyde 05-jenter etter en knallsterk 2.plass.


Disse gutta strålte om kapp med sola etter at seieren i KM var sikret. I klassen G13-16 år der samlet alder kan være max 45 år, var det spennende helt til mål. Even og Simen gikk gode etapper og sendte ut Ole-Magnus et halvminutt bak første rene klubblag. Etter en forrykende siste etappe av Ole-Magnus, kunne gutta juble for KM-gull. Vi gratulerer!


I ungdomsklassen for jenter var det jevnt mellom OIL og Vang. Begge lagene gikk med to 16-åringer og en 13-åring. OIL hadde et lite overtak ut på siste etappe, men Vang kom veldig sterkt på slutten og tok seieren. Vi gratulerer våre flotte skijenter med sølvet!

I både jente- og gutteklassen stilte OIL med "unge" 2.lag. Disse løperne kjempet hardt på det sugende påskeføret litt lenger bak i løypa.

I menn senior stilte juniorene Oskar og Lars-Haakon med veteranen Tommy, og etter en hard kamp mot Strandbygda på siste etappe ble det bronsemedalje på det eneste OIL-laget i junior- og seniorklassene. Vi gratulerer!


Resultater: km-hedmark-stafett-2017.pdf




Even tok sammenlagtseieren i SC

Postet av Ottestad IL - Ski den 26. Mar 2017

Even avsluttet årets SC med en sterk 2.plass i fellesstarten på lørdag. Etter den sterke avslutningen passerte han sammenlagtlederen før finalen og kunne klatre helt til topps i Sjusjøcupen sammenlagt. Vi gratulerer!

Ida har holdt formen godt gjennom hele vinteren og etter en sterk 2.plass lørdag, klatret hun opp på pallen sammenlagt. Martine og Lars-Haakon ble nr 2 sammenlagt. Vi gratulerer med pallplasser i årets Sjusjøcup!


Resultater SC-finale: http://live.eqtiming.no/35609

Resultater SC: https://www.skiforbundet.no/globalassets/krets---m...



Telenorkarusell og klubbmesterskap

Postet av Ottestad IL - Ski den 26. Mar 2017

Telenorkarusell og klubbmesterskap fristil fellesstart ble gjennomført med topp innsats og herlig stemning på skistadion ved Budor mandag 20.januar.

Resultater klubbmesterskapet: OIL Ski klubbmesterskap 2017.pdf




Jr NM i Harstad

Postet av Ottestad IL - Ski den 15. Mar 2017


3 løpere fra OIL deltok i helgen Junior NM Harstad (Medkila). Martine, Lars-Haakon og Oskar har alle vist stor innsats og gjort gode løp.

Fredag var det 15 km fristil, en uvant og ekstra lang distanse. I en knalltøff løype blir Martine nr 38. Hun er uheldig på sin første runde, kjører ut i en krapp sving og hekter seg fast i gjerdet som var satt opp som sikring og taper en del på det. Målet var topp 30, men det ble litt for tøft også denne gang. Etter nok en trøblete vinter med 2 sykdomsperioder valgte LH allikevel å dra til Junior-NM i Harstad og utfra dette han er greit fornøyd med fredagens 96.plass. Oskar har en tung start på NM og blir nr 117. Oskar har også slitt med sykdom, særlig i sesongoppkjøringen i oktober og november. For begge gutta blir det avgjørende å få redusert sykdomsperioder neste sesong for å få ut sitt potensiale.

Som forventet byr Harstad på mye vær og utfordringer for smørerne. +- 0 og snøvær med varierende føre og temperatur fra løypas laveste til høyeste punkt. Lørdag gikk noen på voks og noen på klister og jeg tror de fleste Hedmark løperne hadde bra ski. Best av alle gikk Simen Syversen (HSK men bor i Ottestad) med 3 pl. Martine gjør sitt beste klassiske løp i Norgescupen og blir nr. 50, men var ikke helt fornøyd. Oskar er fornøyd med sitt løp som gir 89.plass. Lars-Haakon blir nr 101.

På søndagens stafett er føret mer utfordrende og flere av gutta sliter med ising og klabber. Oskar og Lars-Haakon går på Hedmarks 5 lag og gjør begge gode etapper, laget blir nr. 75 av 115 lag. Martine går siste etappe på Hedmarks 2 lag og gjør en solid innsats med å gå laget inn til 25 plass av 61 lag.

Totalt sett en flott helg sammen med Hamar og de andre Hedmarks løperne. Utfordrende løyper og føre er nyttige erfaringer for våre løpere å ta med seg.

Her er resultatene: https://www.skiforbundet.no/harstad/start--og-resu...




Telenorkarusell og klubbmesterskap mandag 20.mars

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Mar 2017

Skigruppa inviterer til Telenorkarusell for barn født 2007 og tidligere, og Klubbmesterskap for barn og voksne født 2006 og eldre. Bli med på en morsom skikveld på Budor mandag 20.mars.


Telenorkarusell er langrennscross med morsomme utfordringer. Ingen tidtagning og fine premier til alle som deltar.

Påmelding: https://goo.gl/forms/q0XLX4mCAtlYTTdA2https://goo.gl/forms/q0XLX4mCAtlYTTdA2 innen mandag 20/3 kl 15.00.

Klubbmesterskapet gjennomføres i år i fristil og løypelengdene er omtrent som på klubbrennene på Gåsbu, men gjennomføres med flere runder. Parstart for 11-12 år med langrennscrosselementer i løypa. Fellesstart for 13 år og eldre.

Påmelding: http://registrering.eqtiming.no/?EventUID=35255 innen søndag 19/3 kl 23.59.


Se invitasjonen her: TK og klubbmesterskap 2017 invitasjon.docx


Velkommen!



Ada vant Birkenung-stipend

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Mar 2017


Ada ble tildelt Birkenung-stipend under Ungdomsbirken i dag blant annet fordi hun er et allsidig og godt forbilde som bidrar til idrettsglede for barn i Ottestad. Vi gratulerer og regner med dette motiverer til videre treningsarbeid og flere økter med OIL-barn!

Les mer her:

http://www.birkebeiner.no/no/Nyhetsartikler/Vinner...


Hele 22 OIL-ungdommer gjennomførte i dag Ungdomsbirken. De eldste som startet først hadde tyngst forhold på de 15 km fra Sjusjøen til Birkebeineren skistadion. Mange sterke resultater og topp innsats av våre ungdommer. Even imponerer stadig og dagens 7.plass ble vårt beste resultat.

Her er de fleste Ottestad-løperne (Ole-Magnus ble nr 42 på 41.15):

http://resultatservice.birkebeiner.no/live_sok_ubs...



Hovedlandsrennet 2017

Postet av Ottestad IL - Ski den 10. Mar 2017

Spente debutanter i Hovedlandsrennet tester løypa dagen før; Magnus, Simen, Ole-Magnus og Isak

5 OIL-ungdommer med støtteapparat har hatt en flott tur til Hovedlandsrennet på Tolga. Godt gjennomførte skirenn i et topp arrangement på Tolga og gode opplevelser i Narumshyttene på Savalen med ungdommer og foreldre i Hamar, Vang og Nordbygda/Løten.

Solvor, Ada, Anna og Emma klare for å gi alt


Sportslig sett var det Ole-Magnus og Ada som stod for de beste enkeltresultatene. Ole-Magnus leverte sterke løp hele helga med 55.plass 5 km fristil, 60.plass klassisk sprint og 11.plass i skicross. Simen hadde sin beste dag på 5 km fristil, der han ble nr 84. De tre andre fikk sitt beste resultat på sprinten med Ada på 53.plass, Emma på 90.plass og Isak på 137.plass.

Resultater: https://www.skiforbundet.no/hl2017/start--og-resul...


Ada offensiv ut på 1.etappe i stafetten

Krevende skicross-løype som Ole-Magnus behersket på imponerende vis


Skiprepping i det fri - Nils er dyktig, blid og gir ungdommen trygghet om gode ski

Konkurrenter og gode venner



Birkenuker hos Sport1

Postet av Ottestad IL - Ski den 7. Mar 2017


Vår samarbeidspartner Sport1 Superstore Hamar på Olrud handelspark har et spennende program for de som skal delta på et av birkenarrangementene på ski.



Årsmøte 23. mars kl. 18

Postet av Ottestad IL - Ski den 7. Mar 2017

Velkommen til årsmøte i skigruppa til Ottestad IL torsdag 23. mars kl. 18 på klubbhuset. Alle medlemmer over 13 år er stemmeberettigede. Saker som skal fremmes for årsmøte må være oss i hende senest 12. mars, sendes til ski@ottestadil.no. Innkalling med saksliste sendes til medlemmene senest en uke før møtet.