Klare for ny løpsfest!

Postet av Ottestad IL - Ski den 18. Sep 2020

Søndag 25. oktober arrangeres Ottestadstien løpsfestival for 6. gang, og vi gleder oss stort. I år kan du løpe Ottestadstien rundt (15,9 km) og Espernjoggen (5 km) med og uten tidtaking. Vi har plass til maks 200 løpere, førstemann til mølla. Barneløpene er avlyst etter anbefaling fra kommuneoverlegen, her kommer vi sterkere tilbake neste år.

Informasjon: http://ottestadstienrundt.ottestadil.no/

Påmelding: www.eqtiming.no

Facebook: ottestadstienrundt

Velkommen til høstens vakreste løpseventyr!


0 Kommentar

Hovedlandsrennet - sesongens høydepunkt for 15-og 16-åringene

Postet av Ottestad IL - Ski den 27. Feb 2020


I helga ble Hovedlandsrennet i nordiske grener for 15-/16-åringer arrangert i Nybygda. Vi var nærmest på hjemmebane og nøt godt av å være lommekjent i de harde løypene arrangørene bød på. Mang en treningsøkt er blitt kjørt her i løpet av vinteren så terrenget var kjent. OIL stilte med fire løpere i 16-årsklassen; Live, Ida, Herman og Vegard. Fredag var det 5 km klassisk for jentene og 7,5 km klassisk for gutta. Føret var skarpt og konkurransen hard. Noen uhell skjedde underveis men stort sett var alle fornøyde med dagen. Ida stod for vårt beste resultat med en sterk 49.plass etter å ha fullført siste del på brukket ski etter et fall.

Lørdag stod sprint og langrennscross på programmet i fristil. Været var ustabilt denne dagen og mange av gutta i G15 fikk dårligere forhold pga regn og snø. I G16 slo Vegard til med årsbeste i prologen og var med minste mulig margin rett utenfor topp 30 (knallbra!) og kom akkurat ikke med i finaleheatene som ble kjørt senere. Live og Ida gikk også sterkt, og var kun 2,2 og 2,8 sekunder fra finaleplass som nr 40. og 45. Langrennscross-konkurransen ble kjørt etter sprint-prologen og var en artig og krevende øvelse med mange utfordringer både oppover og nedover. Langrennscross har vært kjørt noen år i HL-sammenheng og er for alle som vil prøve seg på en litt annerledes konkurranse. 

Søndag stod stafetten for tur. Hedmark skikrets stilte med 5 jentelag og 7 guttelag. Totalt stilte 130 guttelag og 80 jentelag til start. Været var strålende også denne dagen og føret skarpt. Løypa felte mange i en utfordrende nedoverbakke, spesielt for jentene, men de fleste kom i mål uten større skader.  

Totalt stilte ca 1000 skiløpere til start i årets HL. Dette er årets høydepunkt for aldersklassen 15/16 år og Nordbygda innfridde med sitt supre arrangement! Løperne i kretsen samlet seg ved bua til Hedmark skikrets alle dagene og følte samhørighet gjennom hele helga som ble toppet med pizza på Peppes i Brumunddal etter premieseremoni lørdag kveld og stafetten på søndag der alle gjorde sitt beste for laget og kretsen. 


Resultater: https://www.skiforbundet.no/hl2020/start--og-resultatlister/ 


                  Live med stafettvenner


Ida gikk på Hedmarks førstelag i stafetten

Glade Ottestadløpere med heiagjeng


0 Kommentar

Mens vi venter på snø i idrettsparken

Postet av Ottestad IL - Ski den 19. Jan 2020

Løypekjøring på jordene januar 2019

Vi har ventet på kuldegrader i hele januar for å kjøre i gang med snøproduksjon i idrettsparken. Manglende kuldegrader og heller ikke natursnø som vi var velsignet med i fjor, påvirker våre aktiviteter.

Mandagstreninger: Vi samarbeider med våre naboklubber slik at vi kan tilby skitrening på Gåsbu eller Budor inntil det er forhold i idrettsparken.

Telenorkarusell: Det er planlagt telenorkarusell i idrettsparken mandag 10.februar og mandag 9.mars.

Skilek: Info kommer. Kontaktpersoner er Siw Anne Moland og Øyvind Fladsrud mobil 91519866.

Klubbmesterskap: Innlagt i klubbrenn på Gåsbu 4.mars. I år er det klassisk stil. 0 Kommentar

Even med sterk 6.plass i NM junior sprint

Postet av Ottestad IL - Ski den 12. Jan 2020

Even imponerte på NM sprinten

Denne helga har juniorenes tre første norgescuprenn blitt arrangert på Lygna, og det har vært med 4 juniorer fra OIL. NM sprint klassisk var innlagt i lørdagens renn og her tok Even en knallsterk 6.plass i yngste juniorklasse. Gratulerer! 

Even har imponert med gode løp hele helgen, og det ble i tillegg 25.plass på 10 km klassisk og 19.plass på 10 km skøyting. På sprinten lørdag vant han prologen og tok seg lett videre fra kvartfinale og semifinale. I finalen tok han teten tidlig og han så ut til å ha full kontroll. Men plutselig løsnet bindingen, han kom ut av balanse og knakk staven. Han hadde ingen mulighet til å være med inn etter denne hendelsen. Veldig kjedelig at dette hendte, men vi er sikre på at Even slår tilbake senere og 6.plass er uansett imponerende i et felt på 160 løpere. 

Det går fort unna når Even får på seg startnummer


Andreårsjunior Simen gikk to veldig gode klassiskrenn. 32.plassen fredag på 10 km klassisk var ny pers i NC-sammenheng. 54.plass på sprint og 45.plass på 10 km skøyting på en litt tyngre dag viser at han har tatt et stort steg denne sesongen.

Simen sekunderes av Bjørn ved passering


Ada kom sterkt tilbake etter en sykdomsperiode og gikk to veldig gode klassiskrenn med 68.plass på 5 km og 62,plass i sprinten. Ada og Emma går nå i eldste juniorklasse med to årskull og da blir det vanskeligere å få norgescuppoeng enn i fjor.

Ada i fint driv i en av løypas bratte motbakker


Emma viste stabilt god form hele helga og fikk plasseringer like bak Ada på klassisk; 73.plass på 5 km og 71.plass på sprinten. På søndagens 7,5 km skøyting gikk hun kanskje sitt beste norgescuprenn noensinne og det holdt til 58.plass, ikke langt unna norgescuppoeng.

Emma fornøyd med første norgescuphelg


Gratulerer alle med en flott start på norgescupen. Vi gleder oss til å følge dere alle videre i sesongen. Neste norgescup går i Holmenkollen om 5 uker.


0 Kommentar

Tour de Hedmarken

Postet av Ottestad IL - Ski den 28. Des 2019

Flotte forhold på Ottestadrennet 22.12.19

Årets Tour de Hedmarken er nå gjennomført med 4 flotte renn i løpet av 8 dager. Ottestadrennet var som vanlig 2.rennet med fellesstart/parstart i fristil. Tusen takk til rennleder Erik Longva som ledet arrangementet på en strålende måte, og til våre naboklubber for nok et godt tour-samarbeid.  En stor takk også til alle som stilte opp på dugnad to dager før jul - vi hadde ikke klart dette uten alles bidrag!

Skigruppas deltakere i TdH har vist imponerende innsats og mye idrettsglede, og det har blitt mange gode resultater. 

Sammenlagt kom to av våre på pallen i år. Even i yngste juniorklasse M17 vant suverent sammenlagt og tok to seire i enkeltrenn. Martine i J14 tok en imponerende etappeseier i siste renn og ble nr 3 sammenlagt. Gratulerer alle sammen! 

Alle resultater enkeltrenn og sammenlagt finnes på denne siden: http://www.tourdehedmarken.no/.

Even på toppen av pallen 

Fornøyd seiersjente

Glade skivenninner i TdH


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline